четвер, 19 жовтня 2017 14:26

Повідомили, скільки абітурієнтів з окупованих територій зарахували y вузи

Повідомили, скільки абітурієнтів з окупованих територій зарахували y вузи
До вузів зарахували 1550 абітурієнтів з непідконтрольних частин Донецької та Луганської областей. Фото: Освіта.UA

До вузів зарахували 1550 абітурієнтів з непідконтрольних частин Донецької та Луганської областей. Це на третину більше, ніж минулого року.

Усі абітурієнти вступали до українських вищих навчальних закладів через освітні центри. Про це повідомив заявив заступник міністра освіти Юрій Рашкевич.

За допомогою "Донбас-Україна" вступило1346 осіб. Більше 1 тис. - на бюджет. Найбільше абітурієнтів вступили до Луганського національного університету ім. Шевченка та Східноукраїнського національного університету ім. Даля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінилися умови вступу до вузів

Через освітній центр "Крим-Україна" вступили 204 абітурієнти. За кошти державного замовлення навчаються 156 студентів. Більшість абітурієнтів обрали Таврійський національний університет ім. Вернадського та Київський національний економічний університет ім. Гетьмана.

Абітурієнти з непідконтрольної території Донбасу і Криму можуть вступати до українських вузів не лише через освітні центри. Учні мають змогу отримати середню освіту в українських школах дистанційно або в формі екстернату. Після цього - скласти ЗНО і подавати документи до будь-якого вищого навчального закладу.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, скільки абітурієнтів з окупованих територій зарахували y вузи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі