пʼятниця, 01 червня 2018 15:41

Малюки-блондини чутливіші до змін погоди - 10 найцікавіших фактів про дітей

Малюки-блондини чутливіші до змін погоди - 10 найцікавіших фактів про дітей
Сьогодні українці і ще понад 60 країн світу святкують День захисту дітей. Фото: ynet.co.il

Сьогодні українці і ще понад 60 країн світу святкують День захисту дітей. Свято висвітлює проблеми і труднощі дітей в усьому світі. Підкреслює важливість захисту прав дітей.

Свято започаткували у Китаї. Офіційно святкують з 1949 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В дитинство хочу, там моє усе" - добірка віршів українських поетів

До Дня захисту дітей Gazeta.ua підготувала добірку цікавих фактів про дітей:

1. Німецькі діти найкраще проінформовані в технічній області. 8-річні діти повністю володіють навичками роботи на комп'ютері.

2. Індійські діти відомі як наймолодші батьки. У 8 років дівчинка вже народила свою дитину. Батькові 9 років. Середній вік індійських жінок, які народжують – 13 років.

3. У США дітей називають на честь відомих брендів. Популярні імена для дівчаток - Шанель та Армані. Хлопчиків найчастіше називають Найк чи Лексус.

4. Найбільше у світі дітей було у марокканського султана Ісмаїла. Виховував 548 синів та 340 дочок. За 20 днів, в середньому, у гаремі народжувалась одна дитина.

5. Діти у віці 3-4 років щоденно ставлять 900 питань і вимовляють понад 12 тис. слів.

6. Найрозумнішою дитиною визнаний єгиптянин 11-річний Махмуд Ваїль. У хлопчика феноменальний інтелект. Спроможний ділити і множити дев'ятизначні числа зі швидкістю комп'ютера.

7. Найпопулярніший день тижня для народження дитини – вівторок. А от у вихідні малюків народжується мало.

8. Новонароджені мають більше шансів повернути голову праворуч, ніж ліворуч.

9. В Ірландії не існує дитячих будинків - всіх сиріт забирають у прийомні родини.

10. Малюки-блондини чутливіші до змін погоди, ніж брюнети. Те ж саме стосується близнюків та недоношених дітей. Гостро малюки реагують на зміни погоди після хвороби, щеплень і стресу.

Офіційним роком народження Міжнародного дня захисту дітей вважають 1949 рік. Тоді в Парижі відбулася спеціальна сесія Міжнародної демократичної федерації жінок. На ній було вирішено заснувати дитяче свято. Таке рішення було обумовлене жахливим становищем дітей по всьому світу в післявоєнний період. Багато неповнолітніх залишилися сиротами, хворими, без домівок та їжі.

У 1959 році Організація Об'єднаних Націй прийняла Декларацію прав дитини. Проте прописані тези мали характер рекомендацій. На рівні міжнародного права дітей захистили 1989 року. Тоді 61 країна підписала Конвенцію про права дитини.

Зараз ви читаєте новину «Малюки-блондини чутливіші до змін погоди - 10 найцікавіших фактів про дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі