Ексклюзиви
понеділок, 16 квітня 2018 10:47

Лілія Гриневич розповіла, навіщо реформи у сфері освіти

Лілія Гриневич розповіла, навіщо реформи у сфері освіти
Ліля Гриневич. Фото: прес-служба МОН

Міністерство освіти і науки зараз працює над чотирма освітніми реформами. Вони впливають на розвиток людського капіталу.

Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

"Ми робимо реформи в сферах освіти та науки, бо для безпеки у сучасному світі військової сили недостатньо. Потрібний людський капітал. Понад 65 відсотків населення України сьогодні дотичні та піддаються впливу системи освіти в Україні. Серед них – 1,3 мільйонів дошкільнят, більш як 3,5 мільйони школярів, 1,6 мільйонів студентів, близько 300 тисяч учнів закладів професійної освіти та 18 мільйонів батьків. По суті практично все населення нашої держави – продукт системи освіти. Сьогодні не лише ми, а й увесь світ перебуває в освітній кризі та шукає шляхи адаптації до викликів нового часу", – каже міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В українських школах запровадять кардинальні зміни

Опорні школи позитивно впливають на розвиток освіти. За останні 2 роки створили 67 навчальних закладів такого типу і 174 філії. На нинішній рік у бюджеті виділили 200 млн грн на закупівлю автобусів, 441,1 млн - на природничо-математичні кабінети та 509 млн – на інклюзивну освіту.

Зараз ви читаєте новину «Лілія Гриневич розповіла, навіщо реформи у сфері освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути