Ексклюзиви
середа, 21 лютого 2018 13:56

В українських школах запровадять кардинальні зміни

В українських школах запровадять кардинальні зміни
Із першого класу змінили план навчання. Фото fiski.net

З наступного року учні початкових класів навчатимуться за новим стандартом. Стандарт орієнтований здебільшого на здобуття учнями компетентностей, а не лише знань.

"За цим стандартом у 2018-2019 навчальному році розпочнуть навчання всі перші класи України. Обов'язкові результати показують, що дитина має вміти, знати, розуміти після кожного з 2 циклів навчання в початковій школі. Тобто після другого та четвертого класу", - повідомила Лілія Гріневич, міністр освіти і науки України.

Робота над стандартом тривала 2 роки. При цьому було використано досвід 7 країн - Фінляндії, Сінгапуру, Ірландії, Шотландії, Франції, Канади та Польщі.

Міністр зауважила, що разом із стандартом приймаються 4 базові навчальні плани. В них закладено збільшення обсягу вивчення української мови в школах національних меншин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому із учителів піднімуть зарплати.

Україна врахувала рекомендації Венеційської комісії щодо мови навчання у школах. Впровадження мовної статті закону "Про освіту" відтермінують до 2023-го. Це на рік пізніше, ніж було прописано у законі. Ці зміни внесуть до перехідних положень прийнятого торік у вересні документу.

Зараз ви читаєте новину «В українських школах запровадять кардинальні зміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути