пʼятниця, 13 квітня 2018 09:45

Як обрати хорошого репетитора

Як обрати  хорошого репетитора
Хороший репетитор має мати резюме.Фото: buki.com.ua

Із впровадженням зовнішнього незалежного оцінювання батьки частіше наймають репетиторів для своїх дітей. Вважають, що так школярі мають більше шансів вступити до престижного вузу.

Заняття проходять індивідуально. Завдяки цьому навчальну програму адаптовують під конкретного учня: одні теми можна просто повторити, інші - "розжовувати" по кілька разів. Зазвичай заняття тривають 2-3 рази на тиждень. Викладач контролює вивчення та гарантує результат.

"Репетитор визначає рівень знань та умінь учня, з якими той приходить на підготовку. Залежно від цього готує його до тестування. Систематизує необхідний матеріал для складання зовнішнього оцінювання. Допомагає регулярно готуватися та контролює вивчене. Діти не завжди знають, як правильно структурувати інформацію та вести конспекти. Добросовісний фахівець завжди має підтримувати контакт з батьками учня. У разі невиконання завдань чи прогулів повідомляти їх про це", - каже Gazeta.ua Діана Мельникова. Викладає українську мову та літературу в столичній школі №35.

Хороший репетитор має мати резюме. У ньому надає повну інформацію про себе. Вказує телефон, місце роботи та досвід. За бажанням клієнта, викладач може надати рекомендовані листи.

Педагог радить шукати репетитора з досвідом роботи. Варто уточнити про досвід індивідуальної роботи, а не у сфері освіти. Шукати слід професіонала з досвідом роботи, а не дипломом. Освіта у престижному вузі - великий плюс. Але це ніщо без досвіду.

Обирати кандидата краще за рекомендацією знайомих. Краще наймати тих, хто паралельно працює у школі. Безперервна робота вчителя дозволяє бути в курсі усіх нововведень та змін у програмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підготуватися до ЗНО без допомоги репетитора

"Репетитор повинен мати досвід роботи з учнями. Тоді він знатиме, на чому акцентувати увагу. Шкільний вчитель краще розуміє дитячу психологію. Навіть дуже здібні студенти не завжди знаходять спільну мову з школярем. Молодий спеціаліст потребує ґрунтовного дослідження критеріїв ЗНО, типів питань, алгоритму розв'язання завдань. Утім все залежить від мотивації та рівня усвідомлення самого учня. Якщо він не готується системно, пропускає заняття, не виконує завдання репетитора і не прислухається до його порад - шансів отримати високий бал небагато", - пояснює фахівець.

Обирати слід репетитора, який викладає один предмет. Вузькоспеціалізований педагог має вищий рівень знань, ніж той, що викладає багато дисциплін.

Вартість послуг репетитора залежить від регіону та досвіду педагога. Найвищі ціни у Києві, Одесі, Харкові та Дніпрі. В інших регіонах - майже удвічі менше. У середньому - це 150-350 грн. Найбільше коштують послуги вчителів із великим досвідом, викладачів вузів і тих, хто проходив стажування за кордоном. Роботу студентів оцінюють дешевше.

Зараз ви читаєте новину «Як обрати хорошого репетитора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі