субота, 14 жовтня 2017 02:24

До чого готують дітей у німецьких школах

До чого готують дітей у німецьких школах
У Німеччині дитині ніколи не поставлять незадовільно за те, що вона думає не так, як учитель. Фото: vkurse.ua

У сучасному світі мало просто мати знання про різні предмети. Людина повинна бути гнучкою, користуватися інформацією, систематизовувати її і приймати рішення.

Саме на цьому ґрунтується навчання в Німеччині, повідомляє edinstvennaya.ua.

Оригінальність мислення

У Німеччині дитині ніколи не поставлять незадовільно за те, що вона думає не так, як учитель або по-своєму виконала завдання. Це навпаки схвалюється.

Врахування інтересів дитини

Завдання школи - дати дитині зрозуміти, до чого в неї є здібності. Саме їх вона буде розвивати, щоб реалізуватися в житті.

Спрямованість на професію після молодшої школи

Після 4-річної молодшої школи діти, в залежності від успішності і своїх інтересів, переходять в середню школу. Учитель дає рекомендації щодо цього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичні школи можуть відмовитися від форми

Цікавий спорт

У Німеччині вважають, що потрібно прищеплювати любов до спорту з дитинства. Тому всі уроки проводять в ігровій формі і кожен робить те, що йому під силу.

Відсутність великих домашніх завдань

У німецьких школах задають невеликий обсяг завдань додому. Вважається, що основний матеріал діти повинні засвоїти на уроці, а вдома їхнє завдання - добре відпочити і набратися сил.

Командна робота

Діти часто вивчають матеріал завдяки проектній роботі. Клас ділиться на три команди: одна шукає цікаву інформацію, інша відповідає за художнє оформлення проекту, третя систематизує інформацію в готовий проект. Це сприяє кращому вивченню матеріалу без зазубрювання.

Обсяг вивчення мови національних меншин та перелік предметів, які викладатимуть цією мовою, визначатиме постанова Уряду. Переліки та обсяги предметів Кабмін визначатиме індивідуально для кожної нацменшини.

Зараз ви читаєте новину «До чого готують дітей у німецьких школах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути