Ексклюзиви
середа, 24 січня 2018 10:41

Як складатимуть ЗНО з іноземних мов

Як складатимуть ЗНО з іноземних мов
Тестові завдання вперше міститимуть аудіювання. Фото: bigmir)net

Нинішнього року змінили структуру тестування з іноземних мов.

Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.

Тестові завдання міститимуть аудіювання. Таке нововведення перевірятиме здатність школярів розуміти почуте.

"На виконання завдань цієї частини відведено 30 хвилин. Учасники почергово слухатимуть кілька аудиозаписів тривалістю від 10 секунд до 3 хвилин. Після цього їм потрібно відповісти на різнопланові запитання. Ці завдання перевірятимуть здатність розуміти почуте й вибирати необхідну інформацію з прослуханих тестів. Кожен аудіозапис відтворюватиметься двічі", - каже Вадим Карандій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартує реєстрація на пробне ЗНО

Складність тесту залежатиме від вивчення іноземної мови у школі на академічному чи профільному рівні. Завдання складатимуть з різних рівнів складності.

"Випускники шкіл, які оберуть іноземну мову предметом державної підсумкової атестації і вивчатимуть її на профільному рівні, результат ДПА за шкалою 1-12 балів визначать за результатом виконання всіх завдань. Для тих, хто вивчає іноземну мову на академічному рівні, оцінкою за ДПА буде результат виконання завдань 1-32 і 49-59", - пояснює керівник УЦОЯО.

У цьогорічній вступній кампанії не враховуватимуть результати тестування з іноземних мов попередніх років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ЗНО не пустять без паспорта

"Цьогоріч змінили структуру самого тесту. Крім традиційних завдань, обов'язковою складовою тесту буде аудіювання. Раніше такого не було", - каже Карандій.

Для учасників тестування з особливими потребами введуть спеціальні умови. За необхідності їм роздрукують сценарій аудіодокументів.

Іспанську, німецьку та французьку мови писатимуть 29 травня. Англійську - 1 червня. Основна сесія ЗНО розпочнеться 22 травня. Вона триватиме до 23 червня.

Зараз ви читаєте новину «Як складатимуть ЗНО з іноземних мов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути