Ексклюзиви
понеділок, 21 травня 2018 17:15

Як ідеально скласти ЗНО - 10 порад

Як ідеально скласти ЗНО - 10 порад

22 травня розпочинається основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання.

Для участі в ній цьогоріч зареєструвалися 335 843 людини, що на 39% більше, ніж 2017-го.

Gazeta.ua підготувала добірку порад для абітурієнтів.

1. Не забивайте голову зайвою інформацією

Під час вирішення завдання варто сконцентруватись лише на ньому. Не відволікатись подумки на щось інше.

2. Пропускай

У тесті завжди знайдуться завдання, з якими ви не впораєтесь. Просто нерозумно не дібрати балів тільки тому, що ви не дійшли до "своїх" завдань, а застряли на тих, навчальний матеріал яких вам невідомий. Звичайно, така тактика може принести успіх далеко не завжди. Якщо тест побудований за принципом "сходів" і починається з легких запитань, то не варто пропускати всі перші завдання.

3. Читайте уважно завдання

Дочитуйте завдання до кінця. Не потрібно з перших слів намагатися зрозуміти, що від вас вимагають. Раннє "додумування" призводить до неправильного вирішення завдання.

4. Не панікуйте

Не вірте людям, які розповідають вам, що тести надмірно складні і ви їх не здасте. Абсолютно всі завдання можна вирішити, на всі питання можна знайти відповіді. Якщо підходити з усією відповідальністю до підготовки, то хороший результат вам забезпечений.

5. Виключай

Багато завдань можна швидше вирішити, якщо не шукати відразу правильну відповідь, а послідовно виключати ті, які явно не підходять. Метод виключення дозволяє концентрувати увагу всього на 1-2 відповідях.

6. Не вживайте заспокійливих або тонізуючих засобів

Багато школярів нервують перед іспитами, тому вживають заспокійливі чи тонізуючі засоби. Деякі речовини мають снодійний, інші – стимулюючий ефект.
Може статися так, що ви хотітимете спати, або ж серце калататиме. У такому стані важко сконцентруватися. Ба більше, не рекомендується вживати заспокійливі засоби навіть під час підготовки до ЗНО, оскільки ви відчуватимете перевтому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завтра стартує ЗНО

7. Вгадуй

Якщо ви не впевнені у виборі, але інтуїтивно можете віддати перевагу якійсь відповіді перед іншими, то інтуїції варто довіряти! Така довіра, призводить до збільшення балів.

8. Дотримуйся формальностей

Не потрібно забувати про формальності. Будь уважним, коли переносиш відповіді: пропустиш одне завдання – не в тих клітинках позначиш і наступні. Тому краще витратити більше часу на перевірку бланку відповідей.

9. Використовуйте чернетки

Перш за все пам'ятайте, чого від вас хочуть у завданні: пояснити, порівняти, проаналізувати, оцінити, порахувати. І відповідь будуйте відповідно до цього прохання: пояснюйте, порівнюйте, аналізуйте.

Використовуйте чернетку для запису всіх фраз, які приходять у голову й стосуються певної складної проблеми або теми власного висловлювання. Можна навіть написати дещо хаотично. Після їхнього збору в певному логічному порядку ви отримаєте готову відповідь.

10. Два кола

Сплануйте середній час на кожне завдання таким чином, щоб за дві третини тестування пройти всі завдання "за першим колом". Тоді ви встигнете набрати максимум балів на легких для вас завданнях, а потім зможете повернутись до важких.

Зараз ви читаєте новину «Як ідеально скласти ЗНО - 10 порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі