середа, 30 травня 2018 17:38

6 найтиповіших помилок абітурієнтів

6 найтиповіших помилок абітурієнтів
Реєстрація електронних кабінетів та подання заяв для абітурієнтів -ключовий етап Вступу-2018. Фото: 112

Реєстрація електронних кабінетів та подання заяв для абітурієнтів -ключовий етап Вступу-2018.

Електронна подача документів обов'язкова. Сервісом скористалися кількасот тисяч вступників, подавши не один мільйон заяв, передає Державне підприємство "Інфоресурс".

Підприємство склало рейтинг 6 найтиповіших помилок абітурієнтів минулих років.

"Сподіваємось, це допоможе спростити процес подачі документів та заощадити час вступників", - говорить директор Державного підприємства "Інфоресурс" Оксана Бєлік.

1. Вступники намагаються реєструвати кабінет на неіснуючу або заборонену в Україні адресу електронної пошти. Нагадаю, що крім прямих заборон mail.ru, yandex.ru та інших, блокуються ресурси bk.ru, mail.ua, yandex.ua. Також через неуважність вступники можуть плутати літери або цифри в адресі своєї скриньки. Тому потрібно максимально уважно заповнювати форму і використовувати для реєстрації дозволену в Україні пошту.

2. Ще одна поширена ситуація – коли в шкільному атестаті та сертифікаті ЗНО не співпадають дані вступника: ПІБ та/або дата народження тощо. Якщо в документах є такі розбіжності, то створити електронний кабінет неможливо. Вступнику варто заздалегідь порівняти дані у сертифікаті та атестаті.

3. Якщо ви маєте пільги для вступу, то скористатися ними можна тільки у разі подачі документів в паперовій формі. У такому разі непотрібно реєструвати електронний кабінет, звертайтеся до приймальної комісії вишу.

4. У системі електронного вступу існують вимоги до формату та розміру фото і сканкопій документів, які завантажують вступники. Необхідні формати JPG (JPEG, PNG), максимальний розмір кожного файлу – до 1 Мб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вузи першочергово зараховуватимуть охочих працювати у селах

5. Щодо сільського коефіцієнта. Цього року він діє лише для вступників, які зареєстровані в селах не менше 2 років до подання заяв про вступ та які в рік вступу здобули повну загальну середню освіту в школах на території сіл. Цей коефіцієнт не поширюється на селища міського типу. На сьогодні у системі ЄДЕБО відсутня можливість видалення/редагування довідки про реєстрацію у сільській місцевості. Перед її завантаженням вступнику треба переконатися, що вона відповідає встановленому зразку.

6. Особливо уважним також варто бути під час вибору конкурсної пропозиції та встановленні пріоритетності заявам для вступу на бюджетні місця. Адже як було зазначено у попередньому пункті, після подання першої заяви нічого змінити неможливо. Пам'ятайте, що на бюджет можливо подати не більше як 7 заяв на максимум 4 спеціальності.

Реєстрація розпочнеться 2 липня на сайті https://ez.osvitavsim.org.ua/. Подавати заяви можна буде з 12 липня. Графіки подання заяв залежатимуть від того, на основі яких умов вступатимуть абітурієнти. Випускники шкіл, які для вступу до університету складатимуть іспити чи писатимуть творчі конкурси, зможуть подавати заяви до 20 липня. Абітурієнти, які вступатимуть тільки на основі сертифікатів ЗНО - до 26 липня.

Зараз ви читаєте новину «6 найтиповіших помилок абітурієнтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі