Ексклюзиви
середа, 10 лютого 2021 11:16

17 років поспіль відзначають День безпечного інтернету

17 років поспіль відзначають День безпечного інтернету
Святкують День безпечного Інтернету. Фото: stepmnvk.net.ua

З 2004 року у вівторок 2-го тижня лютого відзначають Європейський день безпечного інтернету. Ініціаторами стали європейські некомерційні організації European SchoolNet та Insafe.
У цей день у європейських країнах обговорюють шляхи безпечного використання інтернету, питання інтернет-етики, загрози протизаконного контенту.

Головною метою цього дня є досягнення об'єднання зусиль держави, бізнесу і громадськості для популяризації механізмів безпечної роботи в мережі, перш за все серед дітей та молоді.

В Україні цей день святкують з 2009 року. Саме тоді коаліція за безпеку дітей в інтернеті за ініціативи "Майкрософт Україна" оголосила про запуск соціальної кампанії "Місяць безпечного Інтернету".

2013 року у цей день провели пресконференцію Інтернет-асоціації України, під час якої наголосили, що завданням вітчизняної інтернет-спільноти є віднаходження компромісу між ефективністю та безпечністю використання інтернету з урахуванням української специфіки. Також розкрили стратегію боротьби за безпеку в інтернеті - це інформування користувачів і профілактичні заходи, механізми захисту в процесі надання інтернет-послуг та інструменти з усунення протизаконного контенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтернет від SpaceX можна отримати за передзамовленням

2014 року ЛОМО "Старт" приєдналася до Дня безпечного інтернету як національний координатор в Україні та продовжувала цю діяльність до 2017 року. Організація формувала безпечну поведінку в інтернеті дітей та молоді, батьків, педагогів, молодіжних працівників, бібліотекарів. 2017-го після 5 років роботи організації "Старт" як Національного комітету Дня безпечного інтернету в Україні, вирішили заснувати Центр кращого інтернету, який мав би просувати культуру та безпеку користування мережею інтернет

2017 року День безпечного інтернету відзначали у світі під гаслом "Будь зміною: об'єднаймося для кращого інтернету". 2018 року — під гаслом "Створюй, спілкуйся та поважай: кращий інтернет починається з тобою".

2019 року День безпечного інтернету відзначався під гаслом "Разом для найкращого інтернету".

2020 року - під гаслом "Разом для найкращого інтернету". 2021-го гасло те ж саме.

26 років тому 10 лютого поблизу села Великий Ліс Бородянського району на Київщині розбився 1-й прототип Ан-70. Це був випробувальний польот.

У результаті авіакатастрофи загинули 7 членів екіпажу.

Зараз ви читаєте новину «17 років поспіль відзначають День безпечного інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути