понеділок, 11 вересня 2017 13:41

10 найдивніших заборон у школах світу
10

Сучасні школи розвинених країн намагаються в першу чергу забезпечити безпеку для учнів, а також гідний рівень освіти. Проте прагнення до шкільного порядку іноді призводить до виникнення дивних заборон.

Gazeta.ua пропонує дізнатись про найдивніші заборони у школах світу.

1. Американські школи проти "Сімпсонів"

Автор: google
 

"Сімпсони" - один з мультсеріалів, в якому багато уваги приділяється шкільному життю. Серіал став популярним після запуску першого сезону в 1989 році і шокував консервативних американців сатиричним змістом. Через це, на початку 90-х багато американських шкіл забороняли дітям носити футболки з улюбленими героями та іншу атрибутику. Вважали, що сімейка Сімпсонів дає дітям поганий приклад. Екс-президент США Джордж Буш-старший сказав в 1992 році, що, було б добре звичайній американській родині відрізнятися від Сімпсонів. Зараз мультсеріал - надбання американської поп-культури.

2. Ігри

Автор: google
 

У школах США заборонені небезпечні ігри, які призводять до порушення здоров'я дитини або психіки. Не дозволяють грати у сокер або американський футбол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, скільки абітурієнтів з окупованих територій зарахували y вузи

3. Школи Казахстану проти батьків

Автор: google
 

У школах міста Усть-Каменогорськ на сході Казахстану заборонили батьків. Далі шкільного холу дорослим проходити заборонили через боротьбу навчального закладу з тероризмом. Батьки обурилися і почали телефонувати до редакцій місцевих газет. Історія отримала суспільний резонанс, але скасувати заборону не вийшло. Довести дитини до класу як і раніше не можна, а якщо виникла необхідність в розмові з учителем, він повинен спуститися в коридор і говорити з батьками там.

4. Хеллоуїн

Автор: hyser
 

В одному з навчальних закладів Пенсільванії в 2013 році ввели заборону на святкування Хеллоуїна, так як бачили в цьому заході релігійний підтекст. До заборони місцеві батьки боялися відправити дитину в навчальний заклад цього дня.

5. Американська школа проти Гекльберрі Фінна

Автор: google
 

В одній зі шкіл Філадельфії викладачі зарахували роман Марка Твена "Пригоди Гекльберрі Фінна" образливим і расистським. Через те, що там близько 200 разів вживається слово "ніггер", а його можуть використовувати тільки чорношкірі реп-виконавці. Адміністрація школи пояснила, що негатив від читання цієї книги "переважує літературні гідності роману". Суперечки навколо "Пригод Гекльберрі Фінна" в США вже давно. У 2011 році вийшло очищене видання книги, в якому слово "ніггер" замінили словом "раб".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рухливі парти і тематичні тижні — першокласників навчатимуть по-новому

6. Німецька школа проти домашніх завдань

Автор: google
 

У гімназії Elsa-Braendstroem директор Брігітте Фонтайн прийняла рішення позбутись домашніх завдань. Через те, що шкільну освіту в Німеччині скоротили на один рік - навчальний день збільшився і вчитися школярам довелося інтенсивніше. На думку Фонтайн, у дітей має бути час на відпочинок, заняття спортом і творчістю, так що домашня робота заборонена.Це не стосується учнів випускних класів - без самостійних занять вдома неможливо якісно підготуватися до іспитів.

7. Британська школа проти поцілунків

Автор: google
 

У школі можна любити тільки науку і знання, вважають в одній зі шкіл в графстві Сомерсет. Школярам заборонили цілуватися. Директор школи Кріс Річардсон сказав, що школа дотримуватиметься "традиційних цінностей". Батькам ця заборона не сподобалась, вони вважають, що це невід'ємна частина життя сучасних підлітків.

8. Шкільні обіди

Автор: google
 

У американських школах нейтрально ставляться до того, що діти приносять обід з дому. Проте, дирекція Little Village Academy в Чикаго заборонила обіди в 2011 році і зобов'язала всіх учнів їсти у шкільній їдальні. Так у школі спробували зрівняти тих, хто може принести з собою бутерброд з ікрою, і тих, кому батьки можуть дати лише шматок хліба.

9. Італійська школа проти каблуків

Автор: google
 

В середній школі італійського міста Авеццано туфлі на каблуках заборонили через боязнь землетрусів.У місті Авеццано високий рівень сейсмічної небезпеки. У 1915 році стихія зруйнувала місто - 30 тис. людей загинули.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У школах України розширять вивчення китайської мови

10. Картаті сорочки та вузькі джинси

Автор: google
 

В одній з техаських шкіл в 2009 році заборонили учням носити картаті сорочки та вузькі джинси. На думку адміністрації школи такий одяг заважає учням навчатись. Деяким батькам така заборона не сподобалась і вони змінили школу для своїх дітей.

Зараз ви читаєте новину «10 найдивніших заборон у школах світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути