понеділок, 07 квітня 2014 12:39

Вертолітний майданчик Януковича завмер: будівельники втекли, бо боялись гніву Майдану

Вертолітний майданчик Януковича завмер: будівельники втекли, бо боялись гніву Майдану

Кинуті будмайданчики, повалені паркани і пошарпана технічна документація зі слідами великих черевиків.

Це все, що залишилося від планів Віктора Януковича забудувати схили Дніпра в столиці елітними об'єктами.

Субпідрядники втекли разом з технікою відразу ж після того, як з країни втік сам Янукович.

INSIDER поцікавився долею скандальних будівництв навколо вертолітного майданчика колишнього президента.

1 квітня СБУ і Прокуратура заблокували роботу столичного дата-центр "Парковий", який знаходиться в будівлі однойменного конгрес-виставкового центру зі знаменитим "вертолітним майданчиком Януковича" на даху.

І 1, і 2 квітня в дата-центрі проводився обшук, всі сервера заблоковані.

Як уточнив в інтерв'ю Лігабізнесінформ технічний директор дата-центру Андрій Власко, відключені сервера, які обслуговували ряд підприємств, у тому числі і державні.

Існує загроза втрати частини даних клієнтів центру. Зокрема, це стосується бази даних Укрпошти та системи моніторингу та управління ліфтовим господарством ряду районів Києва.

"В дата-центрі працюють співробітники прокуратури. Сервера заблоковані. Клієнти телефонують і скаржаться. Заблокована вся робота", - сказали INSIDER в ТОВ "Анте Медиам", яке володіє дата-центром.

Раніше ця компанія на 99% належала власнику виставкового центру ТОВ "Амадеус Ко". Але після перемоги Майдану 35% "Анте Медиам" були переписані на її директора Віталія Філатова, 30% - на структуру заступника директора дата-центру Дениса Бурдука, і ще 35% дісталися кіпрській DB Venture Investments Ltd. Встановити її кінцевого бенефіціара не вдалося.

На ресурсі internetua.com опублікована копія ухвали Печерського суду Києва від 20 березня, яким дозволяється обшук приміщень, що належать ТОВ "Амадеус Ко".

Дії проводяться в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння державним майном в особливо великих розмірах та легалізації (відмиванні) цього майна колишнім вищим керівництвом країни.

Зв'язок "Амадеус Ко" з "Сім'єю" неодноразово описувалася українськими ЗМІ. Документальне підтвердження цьому було знайдено журналістами в резиденції "Межигір'я" Віктора Януковича.

Сайт "Наші Гроші" опублікував документи, які доводили зв'язок між власником будівлі на Парковій дорозі і ТОВ "Танталіт". Компанія "Танталіт" належить Сергію Клюєву, брату колишнього керівника адміністрації Януковича Андрія Клюєва. Саме ця компанія володіє ділянкою, на якій побудована резиденція екс-президента.

Проблеми з дата-центром і будівлею конгрес-виставкового центру не єдині у "Амадеус Ко". Як повідомляв INSIDER у січні, по сусідству з вертолітним майданчиком під забудову виділено дві ділянки. Одна дісталася ТОВ "Делікатес", друга - ТОВ "Парк Вей".

До ділянки під дата-центром з вертолітним майданчиком зліва примикає ділянка ТОВ "Делікатес", праворуч - ТОВ "Парк Вей"
Обидві компанії через кіпрські "прокладки" належить трасту з Маршаллових островів Asset Management Group.

"Делікатес" будувала на своїй ділянці елітний СПА-центр AMBER MAGIC. Передбачалося, що медичні та косметологічні послуги у ньому будуть надаватися з використанням властивостей бурштину.

Зараз будмайданчик пустує - субпідрядники забрали всю техніку і покинули об'єкт. Огорожа місцями повалена, а напис на ньому не залишає сумнівів у тому, хто це зробив.

"У лютому не раз приходили люди і хотіли все тут спалити. Ось будівельники, субпідрядники, всі, хто тут був - зібрали снасті, техніку і поїхали", - сказав INSIDER охоронець конгрес-виставкового центру.

"Парк Вей" отримала сусідню ділянку, яка раніше була закріплена за КП "Спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт". Колективу підприємства у 2012 році дали два дні, щоб звільнити приміщення на території "Парк Вей".

Що передбачалося побудувати тут - невідомо.

Обидві компанії пов'язані з "Амадеус Ко". Директор "Делікатесу" Гліб Вакунов у розмові з INSIDER в січні говорив про обидві компанії, як про один холдинг.

В кінці минулого року Вакунов засвітився в тендері на закупівлю шредера для "Амадеус Ко".

Сьогодні Гліб Вакунов невизначено відповідає про перспективи відновлення будівництва СПА-центру.

"Ви ж знаєте, яка зараз політична ситуація в країні. Зміниться президент, Конституція, буде обраний мер Києва. Тоді ми зрозуміємо ситуацію з отриманням дозволів, зрозуміємо, як і з ким працювати. А поки що ясності в цих питаннях немає", - сказав він INSIDER.

Сьогодні колишня база комунального підприємства, на якій влаштувався "Парк Вей", кинута. Через розкриті ворота будь-який бажаючий може зайти всередину і побачити розкидане по двору будівельне сміття.

А також наочні докази зв'язку цієї компанії з "Амадеус Ко". На підлозі будівлі безладно розкидана технічна документація з печатками "Амадеус Ко", на деяких паперах - сліди черевиків.

На стінах і столах можна побачити залишені плани будівлі конгрес-виставкового центру і дата-центру, що знаходиться в ньому.

Тут же знаходилися і будівельники компанії-субпідрядника. Брудний одяг кинутий також, як і документація.

В компанію "Парк Вей" додзвонитися не вдалося. Телефон, зазначений у держреєстрі юросіб, відключений.

Перед воротами стоїть лише кілька автомобілів. Ймовірно, співробітників поруч розташованого дата-центру. У якого повільно прогулюються охоронці.

"Зараз, після обшуків, тут тихо. Важко сказати, чи повернуться будівельники. Час такий...", - знехотя сказав один з охоронців.

Зараз ви читаєте новину «Вертолітний майданчик Януковича завмер: будівельники втекли, бо боялись гніву Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути