пʼятниця, 20 березня 2015 14:18

В "Нафтогазі" звинувачують Лазорка у корупції

В "Нафтогазі" звинувачують Лазорка у корупції
Фото: ipress.ua

НАК "Нафтогаз України" має претензії до діяльності Олександра Лазорка відстороненого від управління "Укртранснафтою" рішенням наглядової ради компанії. Про це заявив заступник голови компанії Андрій Пасішник, пише "Українська правда".

Серед них:

1. Претензії до викачування нафти і проведення об'єктивної інвентаризації технологічної нафти.

2. Оплата Ігорю Коломойському 75 млн грн в місяць за зберігання нафти на потужностях групи "Приват", хоча на операції понад 50 млн грн Лазорко повинен був отримувати згоду наглядової ради. В цілому він сплатив 305 млн грн, що в шість разів перевищує допустиму норму.

3. З моменту вступу на посаду Лазорка, офіційні показники видобутку "Укрнафти" знизилися з 3,6 млн тонн у рік до менш ніж 2 млн тон. Є неофіційна інформація, що Лазорко транспортував невраховані обсяги нафти на Кременчуцький НПЗ "Привату".

4. Махінація з тендерними процедурами.

5. Лазорко не виконав рішення зборів акціонерів про внесення змін в Статут, де на вимогу міністра були включені пункти щодо посилення контролю держави над компанією.

6.Основна частина коштів держкомпанії (близько 2 млрд грн) розміщена не в держбанках, а в банку Коломойського.

Як відомо, наглядова рада "Укртранснафти" в четвер звільнила Олександра Лазорка з посади керівника компанії. Ввечері в офіс компанії прибув губернатор Дніпропетровщини Ігор Коломойський і провів у забарикадованому приміщенні кілька годин.

Зараз ви читаєте новину «В "Нафтогазі" звинувачують Лазорка у корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути