неділя, 19 травня 2013 12:24

У Раді попросили пивоманів не "верещати": пиво подорожчає максимум на 50 коп.

У Раді попросили пивоманів не "верещати": пиво подорожчає максимум на 50 коп.
Фото: fakty.ictv.ua

Народні депутати та представники організацій з боротьби проти пивного алкоголізму розробили законопроект, в якому пропонують підвищити ставку акцизного збору на пиво утричі. Водночас, вони заспокоюють пивоманів, мовляв, це призведе до подорожчання пляшки пива максимум на 50 копійок.

Зокрема, в ефірі телеканалу ТВі народний депутат від фракції ВО "Батьківщина" Андрій Пишний пояснив, додаткові ресурси, отримані від підвищення акцизу на пиво, будуть залучені для фінансування лікарні "Охматдит".

"Йдеться також про створення спеціалізованого фонду, до якого будуть скеровані додаткові кошти від збільшення акцизів на пиво для фінансування будівництва і створення закладів охорони здоров'я. Заплановано щонайменше 4 млрд грн закумулювати щороку", - наголосив Пишний.

Нардеп зазначив, що законодавча ініціатива передбачає підняти рівень акцизних ставок на алкоголь до рівня європейських країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вся правда про міцне пиво

"Тому що навіть порівняно з Російською Федерацією ставки акцизу на пиво в Україні в 4,5 рази менші; порівняно з Великобританією, Фінляндією – у 15-20 разів менші", - уточнив парламентарій.

Пишний також розповів, що в Україні виробляють 3 млрд літрів пива, натомість води і безалкогольних напоїв у 2012 році було вироблено менше – 2,7 млрд літрів.

"І найстрашніше те, що насамперед споживається воно молодими категоріями українського населення, що впливає дійсно на стан їхнього здоров'я", - додав політик.

Водночас він поспішив заспокоїти пивоманів.

"Критики цього закону починають верещати про те, що в них забирають улюблену забаву – пиво з таранькою. Не забирають, тому що на сьогоднішній день ставка акцизного збору в ціні пива складає всього лише 9%. Ми пропонуємо збільшити акциз утричі. Це призведе до подорожчання пляшки пива у кращому випадку на 23% – максимум на 50 копійок", - підсумував Пишний.

Зараз ви читаєте новину «У Раді попросили пивоманів не "верещати": пиво подорожчає максимум на 50 коп.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути