понеділок, 08 квітня 2013 06:00

Депресія відпускає після ванни з живим пивом

Автор: фото з сайта www.mogilev.by
  Пивні ванни роблять на основі мінеральної води. Завдяки таким процедурам худнуть, позбуваються стресу
Пивні ванни роблять на основі мінеральної води. Завдяки таким процедурам худнуть, позбуваються стресу

В одному із санаторіїв на Тернопільщині пацієнтів лікують пивом. Його п'ють, додають у ванни та медові обгортання. Жінки обирають процедури, чоловікам більше подобається пити.

— Спочатку думали робити ванни з вином, як наші колеги в Молдові. Але у нас прослідкувати, щоб ягоди були екологічно чисті й вино без домішок, неможливо. Тому вирішили зайнятись пивотерапією, — розповідає головний лікар санаторію Василь Мартинюк, 50 років.

За 2 км від санаторію є пивоварня, де варять напій для лікування на спецзамовлення — із хмелю, ячменю. Привозять живе — нефільтроване й непастеризоване.

— У такому є пивні дріжджі. Вони лікують і омолоджують. В магазинному їх немає, бо пиво в пляшках пастеризують. Бактерії вмирають.

Пацієнти п'ють по 250 мл напою на день. У ньому 7-8% алкоголю. Цього вистачає, щоб отримати енергію, але не сп'яніти.

— У міністерстві нам кажуть, що пиво — алкоголь і не дають підтвердження, що це лікувальний засіб. Стакан у день — це небагато.

Ванну роблять на основі мінеральної води. Вдома така процедура не вдасться. Потрібна нехлорована вода та живе пиво. Заступник головлікаря 36-річний Віталій Вахновський застерігає не експериментувати з ваннами.

— Може підскочити тиск, прискоритися серцебиття. Заборонено лягати в пиво з гнійниками на шкірі, якщо є чи були пухлини. Гіпертонікам, людям із серцевими хворобами, з аритмією, цирозом печінки, камінцями в нирках і жовчному пивотерапію не прописуємо. Тих, хто приймає пивні ванни, обстежуємо після кожної процедури.

Температуру ванни роблять таку саму, як і тіла. Лежать у ній від 30 хв. до години.

— Діють навіть пивні пари. Запах шишок хмелю заспокоює, тому пивні процедури робимо ще й пацієнтам у депресії. Ванна знімає стрес, розслабляє. Пригніченість відпускає.

Обгортання подібні до грязьових. Мед розчиняють у пиві, намочують простирадло й замотують пацієнта. Жир розщеплюється, шкіра стає підтягнута й бархатиста. Омолоджується.

— Схуднення в санаторії на 20-30 відсотків відбувається саме завдяки пивотерапії. У нас пацієнтка років 46 лікувала суглоби. Паралельно ходила на масажі, пивотерапію й схудла за три тижні на 4 кілограми. А мала другу ступінь ожиріння. Також сходять набряки на руках і ногах. Організм очищується так, що ризик захворіти на рак після пивотерапії зменшується у два-три рази.

Пивотерапія помічна при запаленні сечового міхура, варикозі, цукровому діабеті, для очищення жовчних протоків. У живому пиві є цинк. Він необхідний для потенції, посилює імунітет.

1 літр живого непастеризованого пива ллють у 50 л води для ванни. Призначають 10 процедур. П'ють напій два тижні — щодня за 1,5 год. після їжі. Худим достатньо 230 мл. Повнішим за 70 кг — на 30 мл більше.

Безалкогольним піднімають гемоглобін

Завідувач кафедри молекулярної біології Харківського університету ім. Каразіна 50-річний Анатолій Божков п'ять років тому на замовлення пивзаводу "Рогань" разом з колегами вивчав вплив напою на організм. Дослід ставили на лабораторних пацюках. Тваринам ввели іони важких металів, токсичних сполук, пестицидів. Щодня через зонд вливали живе пиво. Розрахували, що до ваги людини це півлітра напою на добу.

— У пацюків на пиві організм очищався від токсинів у п'ять разів швидше, ніж у тих, які пили чисту воду, — каже. — Непастеризований напій, з яким ми експериментували, вже не випускають.

Таке саме безалкогольне пиво давали в лікарні вагітним заради експерименту.

— На анемію страждають 80 відсотків вагітних. Коли жінки пили пиво, у них очищувався організм, покращувався обмін речовин. Гемоглобін із показника 80 доходив до 110.

Зараз ви читаєте новину «Депресія відпускає після ванни з живим пивом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути