понеділок, 22 квітня 2013 20:44

Нардепи пропонують втричі підвищити акцизи на пиво задля фінансування "Охматдиту"

Нардепи пропонують втричі підвищити акцизи на пиво задля фінансування "Охматдиту"
Фото: belgium-guide.ru

Група народних депутатів пропонує втричі підвищити ставки акцизу на пиво і направити ці кошти на фінансування заходів з охорони здоров'я та Національної дитячої спеціальної лікарні "Охматдит" (Київ).

Відповідні законопроекти (№ 2876 і № 2880) зареєстрували в парламенті 18 квітня Тетяна Бахтєєва, Юрій Мірошниченко, Андрій Шипко (всі - фракція Партії регіонів України), Андрій Пишний, Валерій Дубіль, Михайло Головко, Леся Оробець, Роман Ілик (всі фракція ВО "Батьківщина"), Марія Матіос, Андрій Путілов (обидва - фракція політичної партії "УДАР").

"Вже підготовлені ... законопроекти, якими передбачено ... підвищення розміру акцизу на пиво в три рази: з 0,87 грн. до 2,5 грн. за 1 літр", - наводить коментар депутата від правлячої Партії регіонів, голови парламентського комітету з питань охорони здоров'я Тетяни Бахтєєвої її прес-служба.

Вона також повідомила, що в парламенті створено міжфракційну депутатську групу "За тверезе майбутнє", що об'єднала 101 народного депутата з усіх п'яти фракцій, і дані законопроекти стануть першим її кроком.

Бахтєєва уточнила, що депутати пропонують також внести зміни до Бюджетного кодексу з тим, щоб отримані від підвищення акцизу кошти надходили до держбюджету і потім використовувалися для фінансування будівництва та оснащення закладів охорони здоров'я. Зокрема, в 2013 році пропонується закріпити в держбюджеті-2013 їх цільове використання на на завершення будівництва нового лікувального корпусу "Охматдиту".

За оцінками авторів законопроекту, підвищення акцизу дозволить збільшити надходження від них приблизно на 4 млрд грн.

Генеральний директор галузевої організації "Укрпиво" Галина Коренькова у коментарі агентству висловила думку, що в разі прийняття всіх зареєстрованих у парламенті законопроектів, що стосуються пивоварної галузі, за підсумками поточного року виробництво пива в країні може скоротитися на 10% порівняно з 2012 роком. Вона зазначила, що крім підвищення акцизів є ініціативи обмежити продаж і рекламу пива.

Як повідомлялося, в листопаді минулого року Верховна Рада України підвищила ставки акцизів на пиво з 0,81 грн/л до 0,87 грн/л. Україна в 2012 році скоротила виробництво пива на 1,5% - до 300 млн декалітрів.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи пропонують втричі підвищити акцизи на пиво задля фінансування "Охматдиту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути