вівторок, 30 квітня 2013 07:00

Вся правда про міцне пиво

Історично склалося, що в нашій країні є багато міфів про приготування міцного пива. Одні вважають, що йому штучно "підвищують" градус, а другі — що міцне пиво придумали українці, аби швидше "підняти настрій". Вирішили розставити всі крапки над "і" та з'ясувати це.

Історія міцного пива

За словами давньогрецького історика Ксенофонта, перше міцне пиво почали варити жителі царства Урарту, територія нинішньої Вірменії, до нашої ери. За багато віків традицію приготування міцного напою відродили північні народи Європи. Там варили особливе зимове пиво, що відрізнялося підвищеною міцністю. Цей напій був дуже поживний і добре зігрівав.

Цікаві факти

Міцне пиво дуже шанують у Європі і до цього дня. У німецькому місті Мюнхен щороку організовують фестиваль міцного пива. На цей захід з'їжджаються його любителі чи не з усього світу. Міцним сортам хмільного напою віддають перевагу в Англії, Шотландії, Ірландії, Франції, Чехії, Польщі, Бельгії та ін. У більшості цих країн чоловіки обирають саме міцне пиво.

Країни Західної Європи постійно змагаються, хто зварить найміцніший хмільний напій у світі. 2010 року англійці випустили пиво міцністю 41%, а 2012-го їхні північні сусіди — шотландці — зварили хмільний напій з рекордним вмістом алкоголю — 65%.

Серед найпопулярніших сортів міцного пива у світі можна виокремити "Бок" і "Фестбір". У перекладі з німецької — "Святкове пиво". Його часто варять до німецького свята пива "Октоберфест". Приготування цих сортів потребує великої майстерності, щоб отримати особливий, насичений смак. В Україні теж є схожі сорти — "Арсенал Міцне" — світле пиво з підвищеним вмістом алкоголю, що утворюється завдяки природному процесу бродіння.

Зварено на совість

То як варять міцні сорти пінного напою? Міцне пиво проходить той самий процес, що і світле, проте завдяки більшій кількості солоду й хмелю отримують більше алкоголю під час бродіння і з'являється насиченіший смак. Таке пиво з природною хмільною гіркотою та справжнім, яскравим смаком можуть оцінити лише справжні любителі бурштинового напою.

Так і "Арсенал Міцне" варять із натуральних компонентів. Напій стає міцний природним чином, завдяки більшій кількості хмелю та солоду. Споживачі обирають пиво "Арсенал" через насиченіший смак. До речі, саме цей сорт визнали 2012 року в Україні пивом №1 за міцністю. За підсумками конкурсного відбору національної премії "Бренд року — 2012" торговельна марка стала переможцем у категорії "Міцне пиво" у номінації "Бездоганна якість". І це не дивно, адже "Арсенал" — справжнє, якісне міцне пиво, зварене на совість. Слід зазначити, що торговельні марки обирали за результатами опитувань споживачів по всій Україні.

Зараз ви читаєте новину «Вся правда про міцне пиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути