середа, 12 жовтня 2011 10:00

Нафта подешевшала уперше за шість днів

Нафта подешевшала уперше за шість днів

Ціна нафти падає під час торгів середу, перервавши шестиденне ралі, оскільки інвестори очікують скорочення попиту на паливо в найближчому майбутньому.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість листопадових ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:41 опустилася на $ 0,47 (0,55%) щодо рівня 11 жовтня - до $ 85,34 за барель.

За підсумками минулих торгів листопадовий контракт на нафту WTI подорожчав на $ 0,4 (0,47%) - до $ 85,81 за барель, максимуму з 21 вересня поточного року.

Організація країн-експортерів (ОПЕК) нафти, на частку якої припадає 40% світових поставок нафти, прогнозує, що світовий попит на паливо за підсумками поточного року збільшиться на 880 тис. барелів на добу, тоді як раніше ОПЕК чекала підвищення на 1,06 млн бар. / добу. Споживання палива в 2012 році зросте на 1,19 млн бар. / добу. проти попереднього прогнозу в 1,27 млн ??бар. / добу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН: Ціни на харчі у світі й надалі залишатимуться високими

Очікують, що міністерство енергетики США в четвер повідомить про збільшення товарних запасів нафти за минулий тиждень на 800 тис. барелів. Запаси бензину, як прогнозують аналітики, не зміняться з рівня в 213,7 млн барелів, а дистилятів - скоротяться на 500 тис. барелів. Дані публікують на день пізніше у зв'язку зы святкуванням Дня Колумба 10 жовтня.

Крім того, занепокоєння інвесторів було викликано проблемами з ратифікацією рішень останнього саміту ЄС в парламенті Словаччини, який проголосував проти розширення Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF), яке було погоджено лідерами країн єврозони в липні поточного року.

План президента США Барака Обами щодо створення нових робочих місць в економіці, обсягом $ 447 млрд, також не зміг отримати достатнього числа голосів в Сенаті і був знятий з обговорення.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на листопад на лондонській біржі ICE Futures до 7:32 знизилася на $ 0,02 (0,02%) - до $ 110,71 за барель.

За підсумками минулого торгової сесії цей контракт подорожчав на $ 1,78 (2,12%) - до $ 110,73 за барель, рекордної позначки з 6 вересня 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Нафта подешевшала уперше за шість днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути