Ексклюзиви
понеділок, 10 жовтня 2011 09:32

Нафта дорожчає четвертий день поспіль: Песимізм інвесторів слабшає

Нафта дорожчає четвертий день поспіль: Песимізм інвесторів слабшає

Нафта дорожчає в понеділок четверту сесію поспіль в очікуванні збільшення попиту на тлі дій європейських регуляторів з подолання кризи, а також сигналів відновлення економіки США.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість листопадових ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:36 піднялася на $ 0,5 (0,6%) щодо рівня 7 жовтня - до $ 83,48 за барель.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на листопад на лондонській біржі ICE Futures до 7:35 підвищилася на $ 0,23 (0,22%) - до $ 106,11 за барель.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі заявили в неділю, що до кінця місяця буде фіналізовано пакет заходів з вирішення боргової кризи в ЄС, у тому числі - з рекапіталізації європейських банків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед початком опалювального сезону борги комунальників за газ становлять 4 мільярди

Дані щодо американського ринку праці, опубліковані в п'ятницю, також надали підтримку ринку. Число робочих місць в економіці США збільшилося у вересні на 103 тис., тоді як експерти очікували підйому лише на 60 тис.

"Учасники нафтового ринку закладали в ціни контрактів можливість катастрофи в економіці єврозони, повторної рецесії в США і ослаблення економічного зростання в Китаї. Тепер ми починаємо розуміти, що закладали занадто великі ризики. Я б не сказав, що інвестори стають більш оптимістичними, але і песимізм поступово знижується", - відзначає аналітик CMC Markets Asia Pacific Pty в Сіднеї Майкл Маккарті.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дорожчає четвертий день поспіль: Песимізм інвесторів слабшає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути