Ексклюзиви
четвер, 06 жовтня 2011 09:26

Ціни на нафту завмерли: Зі США прийшли позитивні новини

Ціни на нафту завмерли: Зі США прийшли позитивні новини

Вартість нафти марки WTI вранці у четвер залишається біля підсумкового котирування попередньої сесії після максимального майже за п'ять останніх місяців підвищення в середу.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість листопадових ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:21 у четвер упала на $ 0,08 (0,1%) щодо закриття сесії 5 жовтня - до $ 79,6 за барель.

За підсумками минулих торгів вартість нафти піднялася на $ 4,01 (5,3%) - до 79,68 за барель.

За даними Міненерго США, товарні запаси нафти в країні скоротилися на минулому тижні на 4,7 млн ??барелів, тоді як аналітики прогнозували підвищення показника на 1,5 млн барелів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед початком опалювального сезону борги комунальників за газ становлять 4 мільярди

Крім того, на 1,14 млн барелів зменшилися запаси бензину, експерти також чекали зростання на 1,5 млн барелів.

Запаси нафти на терміналі Кушинг в штаті Оклахома, де зберігають фізичні обсяги нафти, що забезпечують ф'ючерси на NYMEX, впали на 831 тис. барелів - до 30,1 млн барелів - мінімуму з березня 2010 року.

"Несподівано сильні дані Міненерго США надали додаткову підтримку WTI, - вважає аналітик Australia & New Zealand Banking Group Ltd. Марк Перван. - Ціни на сировину пішли вгору на повідомленнях про те, що європейська влада обмірковує можливості надання допомоги банківському сектору, а також завдяки гарній статистиці по американському ринку праці".

Крім того, дані дослідницької організації ADP Employer показали, що число робочих місць у приватному секторі економіки США збільшилася у вересні на 91 тис., тоді як аналітики чекали зростання показника на 75 тис. Офіційні дані про безробіття в США будуть опубліковані 7 жовтня.

Кращі, ніж прогнозували, дані ADP дозволяють інвесторам чекати приємних сюрпризів і від офіційного повідомлення від Мінпраці.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на листопад на лондонській біржі ICE Futures опустилася під час торгів у четвер на $ 0,31 (0,3%) - до $ 102,42 за барель.

В середу цей контракт подорожчав на $ 2,94 (1,95%) - до $ 102,73 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту завмерли: Зі США прийшли позитивні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути