вівторок, 04 жовтня 2011 09:20

Нафта дешевшає третій день поспіль під тиском європейської "кризи"

Нафта дешевшає третій день поспіль під тиском європейської "кризи"

Нафта дешевшає під час торгів у вівторок третю сесію поспіль на побоюваннях, що загострення боргової кризи в Європі негативно вплине на темпи зростання світової економіки і, як результат, на попит на паливо.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість листопадових ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:31 у вівторок опустилася на $ 0,99 (1,28%) щодо закриття сесії 3 жовтня - до $ 76,62 за барель.

За підсумками торгів у понеділок WTI з поставкою в листопаді втратила в ціні $ 1,59 (2,01%) і опустилася до $ 77,61 за барель - мінімуму з 29 вересня 2010 року, а квартальне падіння вартості WTI стало найгіршим результатом з четвертого кварталу 2008 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До українського шельфу долучилися ще й французи

У понеділок уряд Греції повідомив, що в поточному році дефіцит бюджету країни становитиме 8,5% ВВП замість запланованих раніше 7,6%, а кабінет міністрів країни на екстреному засіданні затвердив проект бюджету на 2012 рік, що передбачає дефіцит на рівні 6,8% ВВП, що вище за раніше обіцяні кредиторам 6,5%.

Крім того очікують, що міністерство енергетики США повідомить в середу про збільшення товарних запасів нафти в країні за минулий тиждень на 1,9 млн барелів, бензину - на 1,23 млн барелів.

"Ціни на сировину падають під тиском побоювань з приводу перспектив глобальної економіки, - зазначив аналітик CMC Markets Asia Pacific Pty Ltd. - На ринках, у тому числі і на ринку нафти, панують "ведмежі" настрої".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна дуже чутлива до коливань на світових ринках - експерт

Тим часом Goldman Sachs погіршив прогноз зростання прибутків азіатських компаній, за винятком Японії. Відповідно до очікувань експертів банку, прибуток на акцію може збільшитися на 10% в 2011 році і на 7% в 2012 році, тоді як раніше прогнозувалося підвищення прибутку на 11% в 2011-2012 роках.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на листопад на лондонській біржі ICE Futures знизилося у вівторок на $ 0,76 (0,75%) - до $ 100,95 за барель.

У понеділок нафта Brent з постачанням в листопаді подешевшала на $ 1,05 (1,02%) - до $ 101,71 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дешевшає третій день поспіль під тиском європейської "кризи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути