середа, 28 вересня 2011 09:23

Нафта подешевшала після рекордного за останні 4 місяці зростання

Нафта подешевшала після рекордного за останні 4 місяці зростання

Нафта WTI після рекордного за останні 4 місяці зростання за підсумками торгів у вівторок дешевшає вранці в середу на побоюваннях, що європейські політики не зможуть знайти швидкого і ефективного вирішення для подолання боргової кризи в регіоні, що негативно відіб'ється на стані всієї світової економіки і, отже, попиті на сировину.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість листопадових ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:45 опустилася на $ 1,4 (1,66%) щодо рівня 27 вересня - до $ 83,05 за барель.

У вівторок цей контракт додав в ціні $ 4,21 (5,3%) і становив $ 84,45 за барель, що стало найбільш помітним підвищенням котирувань з 9 травня.

У вересні вартість нафти опустилася на 6%. Нафта подешевшала на 13% у поточному кварталі - це максимальне падіння ціни з 2008 року. З початку року ціни знизилися на 9,9%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горбаль пообіцяв витіснити імпортну нафту з України

"Безсумнівно, погіршення ситуації в єврозоні вдарить по попиту на нафту, - зазначив аналітик Fat Prophets Девід Леннокс. - Зараз важко уявити, що ціни на нафту можуть сильно піднятися з нинішніх рівнів, враховуючи слабкий попит у США. У короткостроковій перспективі ціни, ймовірно, будуть коливатися в діапазоні від $ 80 до $ 90 за барель".

Згідно з повідомленням газети Financial Times, серед європейських політиків знову спалахнули розбіжності з приводу масштабу участі приватного сектора в порятунку Греції, що ставить під удар весь проект по боротьбі з борговою кризою в регіоні.

Крім того, дані Американського інституту нафти (API) засвідчили, що запаси бензину в США минулого тижня виросли на 4,6 млн барелів - максимальний приріст за останні п'ять тижнів.

Котирування ф'ючерса на нафту марки Brent на листопад на лондонській біржі ICE Futures до 7:45 опустилася на $ 1,01 (0,94%) - до $ 106,13 за барель.

За підсумками торгів у вівторок нафта цієї марки подорожчала на $ 3,2 (3,08%) - до $ 107,14 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Нафта подешевшала після рекордного за останні 4 місяці зростання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути