понеділок, 26 вересня 2011 09:50

Нафта дешевшає: Інвестори повністю усвідомили небезпеку краху Греції

Нафта дешевшає: Інвестори повністю усвідомили небезпеку краху Греції

Ціна нафти еталонних марок WTI і Brent знижується в понеділок вранці, продовжуючи падіння після досягнення півторамісячного мінімуму за підсумками минулого тижня.

Як повідомило агентство Bloomberg, інвестори як і раніше побоюються, що невирішеність боргових проблем Європи продовжує загрожувати стабільності відновлення всієї світової економіки.

Гравці на нафтовому ринку бояться, що подальше уповільнення темпів зростання ділової активності в світі може привести до помітного скорочення попиту на паливо.

Вартість листопадових ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 8:01 опустилася на $ 0,51 (0,64%) щодо рівня 23 вересня - до $ 79,34 за барель.

За підсумками минулого тижня нафта подешевшала на 9,2% і до кінця торгів у п'ятницю опустилася в ціні до $ 79,85 за барель - мінімуму з 9 серпня. Ціни на нафту перебувають на позначці на 4,4% вище, ніж на ту ж дату минулого року.

"Тепер все повністю усвідомлюють небезпеку краху Греції, - зазначив аналітик Commodity Broking Services Джонатан Барратт. - Все буде залежати від того, наскільки ефективними виявляться вжиті заходи, і тут нам залишається тільки сидіти і чекати результату".

Європейські керівники, які приїхали до Вашингтона на засідання керуючих МВФ та Світового банку, опинилися під публічним тиском з боку колег з усього світу, що вимагають рішучих заходів для вирішення боргових проблем єврозони, які загрожують зіштовхнути світ в нову кризу.

Про негативний вплив на попит на нафту у зв'язку з подіями в Європі вже завили в уряді Катару.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на листопад на лондонській біржі ICE Futures до 8:01 знизилася на $ 0,48 (0,46%) - до $ 103,49 за барель.

У п'ятницю цей контракт подешевшав на $ 4,46 (4,01%) - до $ 106,78 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дешевшає: Інвестори повністю усвідомили небезпеку краху Греції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути