пʼятниця, 23 вересня 2011 09:35

Нафта відскочила від півторамісячного цінового дна

Нафта відскочила від півторамісячного цінового дна

Нафта марки WTI дорожчає під час торгів у п'ятницю вранці, піднімаючись із зафіксованого напередодні півторамісячного мінімуму, оскільки інвестори порахували, що недавнє падіння котирувань було надмірним.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість листопадових ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:28 піднялася на $ 0,52 (0,65%) щодо рівня 22 вересня - до $ 81,03 за барель.

За підсумками торгів у четвер цей контракт опустився в ціні на $ 5,41 (6,3%) - до $ 80,51 за барель - мінімуму з 9 серпня. З початку тижня ціни на нафту опустилися на 8% і лише на 8% перевищують рівень на аналогічну дату минулого року.

"Поле такого великого падіння завжди знаходяться гравці, що займали короткі позиції і бажаючі тепер отримати прибуток, - зазначив аналітик CMC Markets Asia Pacific Pty Ltd. Майкл Маккарті. - З іншого боку, ми поки не бачили жодних ознак того, що інвестори агресивно вкладаються в нафту. Макроекономічна ситуація також є дуже слабкою підтримкою для ринку нафти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азербайджан пообіцяв Україні 2 мільйони тонн нафти

У четвер інвесторів налякала і засмутила заява Федеральної резервної системи (ФРС) про те, що "існують серйозні знижувальні ризики для економічного прогнозу, включаючи складності на міжнародних фінансових ринках".

Крім того, попереднє значення індексу PMI для Китаю, що розраховується HSBC Holdings і Markit Economics, свідчать про те, що виробнича активність в Китаї знижується у вересні. Показник зменшився до 49,4 пункту з 49,9 пункту в серпні. Значення індексу нижче за 50 пунктів свідчить про зниження активності у виробничій сфері.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на листопад на лондонській біржі ICE Futures до 7:28 знизилося на $ 0,69 (0,65%) - до $ 106,18 за барель.

У четвер цей контракт подешевшав на $ 4,87 (4,41%) - до $ 105,49.

Зараз ви читаєте новину «Нафта відскочила від півторамісячного цінового дна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути