Ексклюзиви
пʼятниця, 07 жовтня 2011 09:42

Нафта подорожчала на очікуваннях позитивних даних зі США

Нафта подорожчала на очікуваннях позитивних даних зі США

Вартість нафти еталонних марок WTI і Brent зростає вранці в п'ятницю на очікуваннях позитивних даних про ринок праці США.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість листопадових ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:49 у п'ятницю піднялася на $ 0,13 (0,16%) щодо закриття сесії 6 жовтня - до $ 82,75 за барель.

За підсумками торгів у четвер WTI з поставкою в листопаді виросла в ціні на $ 2,91 (3,65%) - до $ 82,59 за барель.

Аналітики очікують, що безробіття в США у вересні залишилася на серпневому рівні в 9,1%, а число робочих місць в американській економіці збільшилася на 55 тис., тоді як у серпні цей показник не змінився в порівнянні з липнем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогаз" заплатив "Газпрому" $ 867 мільйонів за вересневий газ

Міністерство праці США оприлюднить вересневі дані про безробіття в п'ятницю о 15:30.

Згідно з даними Міненерго США, оприлюдненими в середу, товарні запаси нафти в країні скоротилися минулого тижня на 4,7 млн ??барелів, запаси бензину - на 1,14 млн барелів - мінімуму із січня 2011 року, що дозволяє очікувати зростання попиту на паливо в найближчому майбутньому. Аналітики прогнозували підвищення обох показників на 1,5 млн барелів.

Запаси нафти на терміналі Кушинг в штаті Оклахома, де зберігають фізичні обсяги нафти, що забезпечують ф'ючерси на NYMEX, впали на 831 тис. барелів - до 30,1 млн барелів - мінімуму з березня 2010 року.

Крім того, глава ЄЦБ Жан-Клод Тріше, виступаючи на прес-конференції за підсумками засідання в четвер, на якому було прийнято рішення зберегти базову процентну ставку на рівні 1,5% річних, оголосив низку додаткових заходів з підтримки банківського сектора регіону. Так, ЄЦБ запустить програму викупу облігацій, забезпечених кредитами, загальним обсягом 40 млрд євро і проведе дві довгострокові операції з рефінансування банків: в жовтні він видасть їм кредити строком на 12 місяців, у грудні - терміном на 13 місяців.

Італійська нафтова компанія Eni повідомила про те, що родовищу Elephant в Лівії не було завдано серйозного збитку. Тим часом, за оцінками аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, через бойові дії рівень видобутку сировини в країні в серпні впав до 45 тис. бар. / добу.

"Ринок нафти очікує сьогодні позитивних даних по безробіттю і подальшого зростання цін, - відзначив аналітик MF Global Holdings Ltd Том Поулікі. - Підтримку також надали заяви ЄЦБ з приводу рекапіталізації банків, повідомлення ENI і дані про запаси, опубліковані в середу".

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на листопад на лондонській біржі ICE Futures піднялася під час торгів у п'ятницю на $ 0,12 (0,11%) - до $ 105,85 за барель.

У четвер цей контракт подорожчав на $ 3 (2,92%) - до $ 105,73 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Нафта подорожчала на очікуваннях позитивних даних зі США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути