пʼятниця, 11 квітня 2014 02:28

Нацбанку радять зайняти на валютному ринку більш агресивну позицію

Нацбанку радять зайняти на валютному ринку більш агресивну позицію

Національний банк України повинен зайняти більш жорстку і агресивну позицію по відношенню до тих учасників валютного ринку, які дозволяють собі шокувати увесь ринок.

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив в.о. міністра фінансів України в 2009-2010 роках Ігор Уманський.

Експерт, зокрема, відзначив, що деякі гравці на валютному ринку в Україні будуть користуватися панічними настроями і спробують заробити додаткові надприбутки.

"Вони будуть розхитувати курс, як вгору, так і вниз. Я не здивуюся, якщо найближчим часом курс поб'є нові рекорди. Але це короткострокова тенденція і, безумовно, курс повернеться в новий коридор", - підкреслив Уманський.

Він висловив упевненість, що сьогодні для стабілізації ситуації на валютному ринку влада і Нацбанк повинні зайняти "більш жорстку і агресивну позицію по відношенню до тих учасників валютного ринку, які дозволяють собі шокувати увесь ринок".

"Проблема не в тому, що у людей якісь негативні очікування виникають. Це прямо впливає на ціну імпортних продуктів, на накопичення людей, на їхню можливість купити продукти, товари тощо", - пояснив експерт.

Нагадаємо, учора при закритті міжбанку курс долара виріс до 12,90-13,20 грн, цінові показники по євро досягли рівня 17,88-18,30 грн.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанку радять зайняти на валютному ринку більш агресивну позицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути