Ексклюзиви
пʼятниця, 20 березня 2015 13:03

В Україні луснули ще два банки

В Україні луснули ще два банки

Національний банк України 19 березня визнав неплатоспроможними банк "Київська Русь", що входить до групи великих фінансових установ, а також "Астра Банк" з групи невеликих, який є частиною банківської групи "Дельта". Про це повідомляється на сайті регулятора.

Згідно з повідомленням, Нацбанк прийняв рішення щодо банку "Київська Русь" у зв'язку з нездатністю акціонерів банку забезпечити його капіталізацію за результатами стрес-тесту, проведеного в 2014 році.

У повідомленні зазначається, що банк "Київська Русь" не забезпечив у встановлені строки виконання плану капіталізації щодо збільшення капіталу банку.

Рішення щодо "Астра Банку" регулятор пояснює проведенням банком ризикової діяльності. НБУ зазначає, що банк розмістив значні обсяги коштів на кореспондентському рахунку в неплатоспроможному "Дельта Банку".

"Після віднесення "Астра Банку" до категорії проблемних в Національний банк України не було надано прийнятних і переконливих пропозицій щодо фінансового оздоровлення банку. Власником банку не були вжиті заходи щодо надання фінансової підтримки банку з метою приведення його діяльності у відповідність із вимогами законодавства", - зазначається в повідомленні.

Нагадаэмо, що минулого року Національний банк визнав неплатоспроможними 33 банки, а з початку 2015 року список поповнився ще 13 фінустановами, включаючи великі банки "Надра" і "Дельта Банк". Виведення банків із ринку та виплати їх вкладникам здійснює Фонд гарантування вкладів фізосіб.
Банк "Київська Русь" працює в Україні з 1996 року, основним його акціонером, за даними НБУ, є Віктор Братко.

"Астра Банк" працює з 2007 року. Основний акціонер "Дельта Банку" Микола Лагун 19 вересня 2013 року придбав контрольний пакет акцій "Астра Банку".

Зараз ви читаєте новину «В Україні луснули ще два банки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути