Ексклюзиви
вівторок, 18 лютого 2014 11:49

Кредитом у $2 мільярди Росія купує нового українського прем'єра - експерт

Кредитом у $2 мільярди Росія купує нового українського прем'єра - експерт
Олександр Савченко пояснив, навіщо РФ надасть Україні $2 млрд. Фото: radiosvoboda.org

Надаючи Україні черговий транш кредиту в обсязі $2 млрд, Російська Федерація забезпечує таким чином перебування на посту глави українського уряду "своєї" людини.

Таку думку висловив ректор Міжнародного інституту бізнесу, колишній заступник голови Національного банку України (НБУ) Олександр Савченко в ефірі "Еспрессо ТВ".

"Не знаю, хто це. Але такий є. І як "пряник" Росія каже: якщо призначите "нашого" прем'єр-міністра, одразу отримаєте 2 мільярди доларів. Росія - дуже талановитий зовнішній гравець, витрачає на зовнішню пропаганду величезні гроші - сотні мільйонів доларів. А Україна - 11 мільйонів, і то половину розкрадають", - сказав Савченко.

Нагадаємо, глава Мінфіну РФ Антон Силуанов заявив, що Росія цього тижня придбає наступний транш єврооблігацій України на $2 млрд.

Ще 8 лютого він говорив, що РФ поки не прийняла рішення про перерахування другого траншу фінансової допомоги Україні і очікує від Києва погашення заборгованості за російський газ

Наприкінці 2013 року Росія прийняла рішення вкласти у єврооблігації України до $15 млрд. Незабаром був викуплений перший транш на $3 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Кредитом у $2 мільярди Росія купує нового українського прем'єра - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути