Ексклюзиви
понеділок, 05 жовтня 2020 21:27

Держпідприємство вперше продало "зелену" електроенергію на біржі

Держпідприємство вперше продало "зелену" електроенергію на біржі
На аукціоні реалізували майже 100% продукції. Фото: Reuters

5 жовтня на Українській енергетичній біржі вперше відбувся аукціон з продажу електричної енергії, виробленої з альтернативних джерел.

Кількість учасників аукціону становила 28, а реалізація продукції - майже 100%. Про це повідомляє пресслужба УЕБ.

"Середньозважена ціна базового навантаження за результатами аукціону сформувалася на рівні 1340,43 грн, і зросла на 35% від стартової. При цьому по блочних позиціях ціна зросла на 41,5% за графіком 9-16 год. та на 51% - за графіком 12-13 год. і становила, відповідно, 1 393,64 і 1 357,96 грн за МВт-год. Загальна вартість продажу сягнула 44, 295 млн грн", - сказано у повідомленні.

Особливістю цього аукціону є продаж електроенергії на підвищення ціни. Право на купівлю електроенергії від ДП "Гарантований покупець" отримали всі учасники, що пройшли відповідну реєстрацію на УЕБ, зауважили на біржі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще один об'єкт Укрспирту виставили на аукціон

Таким чином, ДП "Гарантований покупець" реалізував увесь виставлений обсяг базового навантаження (25 250 МВт-год.), та 7 518 МВт-год. блочними позиціями.

На аукціон було виставлено 6 позицій у торговій зоні ОЕС України: дві позиції базового навантаження, блочні позиції з 9 до 16 год. та 12 до 13 год. Термін постачання електроенергії - з 11 жовтня по 31 жовтня 2020 року.

Комунальне підприємство "Інститут розвитку міста Кривого Рогу" на початку березня уклало договір на рекламні та маркетингові послуги на 5,86 мільйона гривень. Зокрема, мовиться про висвітлення соціально-економічного розвитку Кривого Рогу та інших аспектів діяльності органів місцевого самоврядування на радіо та регіональному телеканалі.

Зараз ви читаєте новину «Держпідприємство вперше продало "зелену" електроенергію на біржі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути