середа, 12 грудня 2012 15:54

Ялинки з сіна і моху продають по 400 гривень
12

Фото: Фото надане Любов’ю Зарудною

Киянка Любов Зарудна робить ялинки з гілля дерев, моху і соломи. Торік за грудень продала понад 400 саморобних новорічних дерев.

"Робити ялинки мене навчила подруга. Вона викладає працю у школі. Показала мені кілька робіт своїх та учнівських. Я сфотографувала і вирішила вдома зробити кілька ялинок друзям на подарунок. Перші не вдавались, а після третьої дерева ставали все кращими. Одні прикрашала бантами, інші - сухими фруктами. Деякі просто обв'язувала серпантином і бантиками, вбирала яскравими стразами та скляними гірляндами", - розповіла Зарудна.

Замість іграшок на декоративні ялинки можна нанизати сухі фрукти - курагу, чорнослив, родзинки. Модними у цьому сезоні є скляне і золотисте намисто, прозорі скляні іграшки - особливо у формі бурульок.

"Роботи друзям сподобались. Одна з подружок запропонувала мені податися у квіткові дизайнери. Я 2009-го якраз без роботи залишилась. Пішла вчитися в одну зі столичних студій квіткового дизайну. Сьогодні ялинкові композиції з моху і соломи дуже популярні. Мої продаються у кількох київських флористичних магазинах-студіях", - каже Зарудна.

Одне дерево Любов продає по 100-150 грн. Ціна залежить від складності роботи і вартості матеріалів, які були затрачені.

"На одну ялинку витрачаю від трьох до семи годин. Їх можна робити з сіна, сухого моху, синтетичних тканин чи декоративного паперу. Спочатку придумую і виготовляю з дроту форму деревця. Того року були модними і популярними - у формі крапельки, цього річ - змієподібна або гачкова ялинка на піку популярності. Ялинка загнута, як гачок, нагадує змію, яка є господинею наступного року. До сплетеної з дроту форми закріплюю декоративними дротиками і нитками мох чи лозу", - розповіла Зарудна.

Висота ялинок - 30-40 см. Деякі зроблені з кори, сіна, лози і сушених квітів, білого і червоного моху, зозулиного льону. Пахнуть сіном і лікарськими травами.

"Крім фонових матеріалів, з яких виготовляють новорічні деревця: соломи, дерева і моху - використовую пластик, дріт і парафін. Така ялинка займає мало місця у квартирі і надасть оселі новорічно-різдвяного духу і відчуття дива", - каже Зарудна.

За словами дизайнера, такі новорічні ялинки з природних матеріалів можна використовувати не один рік.

"Такі ялинки на відміну від живих не сипляться, не залишають колючок на килимах. Якщо вам не вистачає запаху хвої, його можна отримати за допомогою аерозолів", - додала Зарудна.

Дорожчі новорічні деревця - по 300-400 гривень - мають висоту по 70-80 см. Вони стоять у невеликих горщиках для квітів. Деревця виготовлені з моху, гілок і сіна, обмотані кольоровим тонким дротом. Прикрашені червоними та золотими намистинами, фігурками з солоного тіста, сушеними апельсинами і яблуками, пофарбованими шишками.

"Горщик підбираю під величину крони деревця. Стовбур заганяю на 5-7 сантиметрів у глиб сіна або пінопласту, яким заповнений горщик. Кріплю стовбур до горщика гарячим силіконом. Такі ялинки у грудні можна дарувати замість букетів як жінкам, так і чоловікам. Вони піднімають настрій, наповнюють оселю приємним запахом сіна, сушених квітів і фруктів", - розповіла Зарудна.

Зараз ви читаєте новину «Ялинки з сіна і моху продають по 400 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути