понеділок, 29 травня 2017 21:10

Яким буде курс долара до кінця тижня

Яким буде курс долара до кінця тижня
Офіційний курс долара до кінця тижня буде на рівні 26,3-26,4 гривень. Фото:Минфин

Курс долара перестав знижуватися. Це пов'язано з ситуацією на світових ринках.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.

"Якщо попередні тижні долар синхронно знижувався на всіх сегментах валютного ринку, то минулого тижня спостерігалося рух курсу від -0,1% до + 0,2%. Пов'язано це, в першу чергу, з припиненням падіння долара на світових ринках", - говорить аналітик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надрукували купюру номіналом 1000 грн

За тиждень офіційний курс долара знизився з 26,37 грн до 26,35 грн. Середньозважений курс долара на міжбанку виріс з 26,34 грн до 26,40 грн. Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку знизилися за тиждень з 26,14/26,39 до 26,11/26,36.

"Наприкінці минулого тижня НБУ опублікував звіт за минулий рік, в якому підбив основні підсумки своєї діяльності. В якості своїх досягнень, регулятор вказав макрофінансову стабілізацію, створення основи для стійкого зростання економіки, поступове зниження облікової ставки і послідовне скасування обмежень на валютному ринку. До своїм заслугам Нацбанк також відніс зростання золотовалютних резервів, вихід майже на повну прозорість банківської системи", - додав Вадим Іосуб.

На думку експерта, до кінця тижня курс долара буде і далі стабілізуватися.

"Будуть незначні відхилення як вгору, так і вниз. Офіційний курс долара і його вартість на міжбанку будуть на рівні 26,3-26,4 гривень. Готівковий долар в банках - близько 26,1/26,3 гривень", - додав він.

29 травня Національний банк України підвищив курс долара на 7 коп. - до 26,34 грн. Офіційний курс євро виріс на 3 коп. - 29,49 грн.

Зараз ви читаєте новину «Яким буде курс долара до кінця тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути