Ексклюзиви
вівторок, 25 червня 2024 09:32

Долар в кінці року може досягти 44 грн - прогноз експерта

Долар в кінці року може досягти 44 грн - прогноз експерта
Валютний курс багато в чому залежатиме від можливості українських виробників експортувати свої товари. Фото: Pixabay

Валютний курс наприкінці року може зрости до 44 грн за долар. На зростання ціни за валюту впливають кілька факторів. Таку думку в інтерв'ю УНН висловила співзасновниця першої в Україні фінтех-екосистеми Concord Fintech Solutions Олена Сосєдка.

Зараз курс долара в обмінниках сягає майже 41 грн за долар. Наприкінці минулого року Сосєдка прогнозувала, що у 2024 році вартість долара може сягнути 42 грн. Видання поцікавилося у експерта, чи зберігає вона свій прогноз і якої вартості валюти очікувати до кінця року.

"Наразі мій прогноз залишається колишнім. Основні фактори, що впливають на зростання долара, - це зовнішньоекономічна, політична і військова ситуація в нашій країні. До кінця року курс долара може досягти 44 гривень, тому що скорочується експорт і збільшується імпорт", - зазначила Сосєдка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держборг України перевищив психологічну позначку

За її словами, валютний курс багато в чому залежатиме від можливості українських виробників експортувати свої товари.

Водночас, експерт зазначила, що широкомасштабна війна та мобілізація призвели до дефіциту робочої сили в Україні, що також має негативний вплив на курс валют.

"Мобілізація торкнулася в більшості чоловіків, і жінки не завжди можуть виконувати складну фізичну роботу на заводах, фабриках, олійницях та інших підприємствах. Раніше це була основна частка експорту", - зазначила Сосєдка.

За її словами, враховуючи поточну ситуацію в Україні, коли йде війна, Національний банк України стикається з непростим завданням управління валютним курсом гривні щодо долара.

Співзасновниця першої в Україні фінтех-екосистеми Concord Fintech Solutions Олена Сосєдка раніше відзначала, що найважливішим для банківської сфери України підсумком роботи з початку повномасштабної військової агресії Росії є те, що фінансова система країни встояла й довела власну самостійність.

На її думку, наразі українська банківська система загалом стабільна, але наявна ситуація потребує певних змін. Зокрема, це торкається питань прозорості та однаковості правил роботи й процесів, зокрема, фінмоніторингу.

Зараз ви читаєте новину «Долар в кінці року може досягти 44 грн - прогноз експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути