пʼятниця, 28 січня 2022 13:10

Знищують танки на ходу: передані Україні ракетні комплекси Nlaw вперше показали у дії

Знищують танки на ходу: передані Україні ракетні комплекси Nlaw вперше показали у дії
Протитанкові гранатомети Nlaw тестують на Львівщині. Фото: t.me/Tsaplienko/775

28 січня на Яворівському полігоні Львівщини тривають бойові навчальні стрільби з протитанкових ракетних комплексів Nlaw, які українська армія отримала від Британії.

Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко у Telegram.

"Хитромудра конструкція робить Nlaw незамінною зброєю під час оборони міста. З ним можна відбивати танкову атаку навіть тоді, коли броньована машина противника – вже поруч з бійцем, за пару десятків метрів. Причому необов'язково, щоб ракета влучила. Датчик спрацює на метал навіть тоді, коли вона просто пролетить над танком", – написав Цаплієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США доставили в Україну комплекси Javelin і готують відправку озброєння для протиповітряної оборони - фото, відео (оновлено)

За інформацією журналіста Юрія Бутусова, упродовж січня цього року Захід передав Україні понад 2 тис. одиниць протитанкових гранатометів Nlaw, які є найкращими у світі.

Переваги цих систем:

- від моменту включення до моменту захоплення мети та запуску необхідно максимум до 5 с;
- можна вести вогонь із закритих приміщень;
- термін використання - близько 20 років;
- точність - майже 100 %.

18 січня Міноборони України повідомило, що протитанкові системи прибули з Британії в Україну. Ідеться про ракети NLAW - спільну розробку Британії та Швеції. У Міноборони запевнили, що надані засоби будуть використані лише для самооборони.

Пізніше Британія відправила в Україну 2 тис. одиниць протитанкової зброї і близько 30 елітних військовослужбовців, які навчатимуть українських військових.

25 січня на Львівщині розпочались перші військові навчання із застосуванням NLAW.

Зараз ви читаєте новину «Знищують танки на ходу: передані Україні ракетні комплекси Nlaw вперше показали у дії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути