пʼятниця, 28 січня 2022 10:48

ДержЗМІ Чорногорії написало про "напад України" на ЛНР

У Чорногорії сайт державної телерадіокомпанії RTCG опублікував новину про те, що українські військові нібито атакували сепаратистів так званої ЛНР.

Уранці 28 січня на сайті з'явилася новина під заголовком "Українці напали на Луганську республіку?", повідомляє "Європейська правда".

"Інформація базується на заяві "офіцера пресслужби ЛНР Олександра Мазейкіна". За його словами, з позиції 30-ї бригади ЗСУ в районі селища Троїцьке стріляли з артилерійського озброєння та великокаліберних кулеметів у напрямку села Веселогорівка. Під час артобстрілу української армії "загинув боєць народної міліції ЛНР", - ідеться в повідомленні.

Видання пише про ЛНР і "народне ополчення" без будь-яких вказівок на те, що це проросійські незаконні збройні формування, які перебувають на окупованій території України.

Автор: eurointegration.com.ua
  Державне чорногорське ЗМІ визнало ЛНР
Державне чорногорське ЗМІ визнало ЛНР

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сербії учасницю конкурсу дитячого малюнка записали "громадянкою ЛНР"

У новині також ідеться, що "Київ сконцентрував половину своїх військ на Донбасі", а "напругу в регіоні підігрівають США та інші країни НАТО, які постачають зброю та військових інструкторів Україні".

RTCG - державна телекомпанія Чорногорії. Канал транслюється з Подгориці. Міжнародну версію каналу можна дивитися через супутник. До складу RTCG входять "Радіо Чорногорії" і "Телебачення Чорногорії".

26 січня Андрій Турчак заявив, що Росія має надати так званим ДНР та ЛНР зброю. Згодом партія опублікувала офіційну заяву голови своєї фракції в Держдумі Володимира Васильєва до Володимира Путіна.

Ідеться саме про офіційне постачання зброї бойовикам. Нині є численні докази того, що Росія їм її надає. У Кремлі це заперечують.

Зараз ви читаєте новину «ДержЗМІ Чорногорії написало про "напад України" на ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути