Ексклюзиви
четвер, 27 січня 2022 16:38

Збиття літака Іл-76: суд підтвердив довічний термін Плотницькому

Збиття літака Іл-76: суд підтвердив довічний термін Плотницькому
У Дніпрі набув чинності вирок суду за фактом вчинення терористичного акту. Фото: opentv.media

Апеляційний суд у Дніпрі 27 січня залишив у силі вироки колишньому ватажку так званої ЛНР Ігореві Плотницькому та його спільникам у справі про збитий військово-транспортний літак Іл-76 біля аеропорту Луганська у червні 2014 року.

Вони засуджені до довічних термінів, повідомляє Офіс генпрокурора.

"Остаточно, після розгляду апеляційної скарги, який тривав майже рік, винесли вироки трьом терористам, винним у загибелі військовослужбовців ЗСУ. За вчинення терористичного акту засудили самого Плотницького, заступника командира батальйону бойовиків "Зоря" Андрія Патрушева і командира батальйону бойовиків "Витязь" Олексія Гурєєва", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радником командувача ЗСУ став генерал, якого судили за катастрофу Іл-76

Усі вони керували групами бойовиків, які були озброєні переносним зенітно-ракетним комплексом, коли 14 червня 2014 року під час посадки в аеропорту Луганська збили український військово-транспортний літак Іл-76. У результаті обстрілу літак загорівся і впав. Загинули всі 49 військовослужбовців, які були на борту.

Розгляд доказів, зібраних слідчими СБУ у межах досудового розслідування, тривав понад п'ять років. Щоправда, вирок, який оголосили Плотницькому - заочний. Бойовик ЛНР перебуває в розшуку. На тому, щоб призначити міру покарання у вигляді довічного ув'язнення, наполягала прокуратура. Кримінальне провадження у справі розглядали більш як 2 роки - з лютого 2018-го.

Військово-транспортний літак Іл-76 зі складу 25-ї військово-транспортної авіаційної бригади Повітряних сил ЗСУ збили вночі 14 червня 2014 року за 6 км від аеропорту Луганська. Загинули всі, хто перебував на борту - 40 українських десантників та дев'ять членів екіпажу.
Організував теракт тодішній командир незаконного збройного формування "Зоря" Ігор Плотницький з групою спільників. Того ж літа Плотницький очолив терористичну організацію ЛНР і був її ватажком до листопада 2017-го.

Зараз ви читаєте новину «Збиття літака Іл-76: суд підтвердив довічний термін Плотницькому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути