середа, 06 лютого 2019 18:30

Сержантам обмежать доступ до офіцерської кар'єри

Сержантам обмежать доступ до офіцерської кар'єри
Сержантам ограничат доступ к офицерской карьеры / фото: Новинарня

Міністерство оборони підготувало законопроект, яким буде суттєво обмежена можливість сержантів та старшин отримати офіцерське звання та зробити відповідну кар'єру.

Мова йдеться про проект № 9454, пише Ukrainian Military Pages.

До цього сотні сержантів, що мають бойовий досвід та вищу освіту щорічно проходили курси підготовки та отримували звання молодшого лейтенанта. Так заповнювали ваканті посади молодших офіцерів у військах. То у разі прийняття законопроекту курси зможуть проходити винятково прапорщики ( на флоті - мічмани).

Взамін у ЗСУ планують ввести додаткові доплати сержантам за проходження курсів підготовки та грошову винагороду за підписання наступного довготривалого контракту. Перспективно ця винагорода може складати – для другого контракту - 22-27 тис. грн, третього - 29-37 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, що дає закон про закупівлю зброї

Також законопроект позиціонується як такий, що має на меті дати можливість укомплектувати ЗСУ на 10 000 осіб, за рахунок призупинення військової служби дезертирів, та визнання їх посад вакантними.

Також законопроектом пропонують збільшити мінімальний термін контракту для військових пілотів удвічі – до 10 років, щоб затримати їх на службі.

У Дніпрі волонтерів вигнали з приміщення волонтерського пункту у військовому шпиталі.

Це сталося після критики волонтерів на умови лікування бійців, каже волонтерка Олександра Каладжиєва.

Зараз ви читаєте новину «Сержантам обмежать доступ до офіцерської кар'єри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути