середа, 27 червня 2018 12:07

"Готував зброю масового ураження" - ФСБ арештувала українця

"Готував зброю масового ураження" - ФСБ арештувала українця
Ігоря Кияшко затримала ФСБ в Росії. Фото: obozrevatel

У Нижньому Новгороді 10 квітня затримали українця 42-річного Ігоря Кияшка.

Російське слідство звинуватило його у шпигунстві та спробі контрабанди деталей військових літаків. Повідомив адвокат затриманого українця Євген Губін, передає "Інтерфакс".

"За версією слідства, Ігор Кияшко приїхав у Нижньогородську область, щоб придбати робочі лопатки, що входять до комплектації авіаційних двигунів РД-33 військових літаків типу МіГ-29. Перед цим він списався з місцевим жителем, який пообіцяв передати йому 42 вищевказані лопатки за 46,2 тисячі доларів", – розповів захисник Кияшка.

ФСБ Росії затримала Ігоря в одному з нижньогородських готелів, нібито після отримання товару і передачі винагороди.

Адвокат зазначив, що російське слідство розцінило дії Кияшка як спробу контрабанди вищевказаних лопаток на територію України.

"Слідчі запідозрили підзахисного у шпигунстві. На їхню думку, Ігор Кияшко намагався придбати копії технічної документації багатофункціональної радіолокаційної станції, що входять до складу зенітно-ракетного комплексу С-400. Кияшко заперечує злочин", – розповів адвокат.

Зараз українець перебуває в нижньогородському СІЗО. Затриманий родом із міста Лубни Полтавської області, майор українського МВС у відставці, практикуючий адвокат.

За словами дружини затриманого українця, він поїхав до Нижнього Новгорода за ліками для трирічного сина, в якого стався рецидив золотистого стафілокока. Проте наступного дня чоловік не вийшов на зв'язок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На Трампа надії немає" - Сенцов голодує 45-й день у в'язниці

"Це засіб, який потрібно везти в спеціальному холодильнику – бактерії поїдають золотистий стафілокок", – розповіла дружина Кияшка. У Нижній Новгород, де розташоване велике виробництво бактеріальних препаратів, чоловік їздив і раніше.

У травні дружині прийшов лист від ФСБ, в якому йшлося про те, що Ігорю пред'явлене звинувачення у контрабанді матеріалів і обладнання, які можуть бути використані для створенні зброї масового ураження.

Слідчий комітет Росії відправив до суду матеріали у справі українця Романа Терновського. Російські слідчі підозрюють Терновського в виготовленні і розповсюдженні символіки "Правого сектору".

Зараз ви читаєте новину «"Готував зброю масового ураження" - ФСБ арештувала українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути