середа, 27 червня 2018 10:46

"На Трампа надії немає" - Сенцов голодує 45-й день у в'язниці

"На Трампа надії немає" - Сенцов голодує 45-й день у в'язниці
Олег Сенцов голодує 45-й день: що говорять про обмін. Фото: Укрінформ

Президенти України і Росії вже двічі спілкувалися по телефону про обмін політв'язнями у тому числі.

Немає ніяких нормальних умов для прогнозу, а є тільки внутрішній стан однієї людини, а саме пана Путіна. Таку думку висловив російський журналіст Ігор Яковенко для "Обозреватель".

"Якийсь обмін звичайно ж буде. Ключова фігура - Олег Сенцов. Але є досить серйозні проблеми з цим. Перш за все тому, що Путіним і його прес-секретарем кілька разів уже було сказано, що він терорист. По-друге, це спроба вибудувати аналогію з Савченко. І тут мені здається, що ці аналогії якраз не на користь Сенцова. Тому що для Путіна перетворення такої ситуації в рутину, в звичай - це велика серйозна проблема. Я думаю, що зараз Путіну у вуха з усіх боків "дмуть" різне, і в тому числі ті, хто працює на озвіріння, жорстокість, на війну. Вони кажуть: "Ну, скільки можна, так взагалі можна дійти до того, що Росію будуть весь час нагинати. Тобто раз нагнули з Савченко, два - нагнули з Сенцовим, і далі вже не виправитися", - каже журналіст.

За його словами, такого роду аргументи зараз будуть постійно використовуватися для того, щоб не допустити порятунку Сенцова.

"Нікому не потрібно, щоб Сенцов помер, але безумовно це буде дуже сильний удар. Потрібен дуже сильний тиск. Набагато сильніший від того, який зараз чинять на Путіна, для того, щоб Сенцов був врятований і обмін відбувся. Перш за все це має бути тиск Заходу. Тому що надії на те, що у нас тут повсталий народ вийде на площу і зажадає звільнення Сенцова, немає," - додав Яковенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Етапування Сенцова - адвокат повідомив деталі

Крім того, журналіст зазначив, що тиск Заходу і жорстка позиція, можливо, буде не публічним.

"Це треба мотивувати. Треба тиснути на уряди насамперед західних країн, європейських, тому що на Трампа надії особливої ​​немає. Хоча може бути можна зробити так, щоб Трамп в розмові вимагав це", - додав він.

Олег Сенцов оголосив голодування 14 травня, з вимогою звільнити усіх політвязнів Кремля. Він втратив 13 кг, у нього почалися проблеми з серцем та нирками. На заклик Європейського суду з прав людини припинити голодування Сенцов відмовив.

Зараз ви читаєте новину «"На Трампа надії немає" - Сенцов голодує 45-й день у в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути