пʼятниця, 10 травня 2024 05:55

Росіяни хочуть прорвати українську оборону біля Часового Яру - ISW

Росіяни хочуть прорвати українську оборону біля Часового Яру - ISW
Ворог збирається прорватися на Часів Яр. Фото: РБК

Російські війська перегруповуються для підготовки до нових спроб прориву Часового Яру. Вони здійснили наземні атаки в Новому мікрорайоні, біля Іванівського, Кліщіївки, Ступочок.

Окупанти продовжували наступ на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, однак підтверджених змін лінії фронту на цьому ділянці не було, йдеться в звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де ЗСУ відбивали напад окупантів: Генштаб повідомив новини

Росіяни продовжили наземні атаки на Сіверському напрямку (на північний схід від Бахмута), але не зробили жодного підтвердженого просування.

"Російські джерела стверджують, що російські війська просуваються в районі кордону Донецько-Запорізької області під час потужних наземних ударів. Не спостергігається візуального підтвердження російських заяв, але є невелике просування в Урожайному", - йдеться в звіті ISW.

Російські війська нещодавно просунулися на захід від Авдіївки на тлі наступальних операцій поблизу населеного пункту. Геолокаційні кадри показують, що частини російської 114-ї мотострілецької бригади просунулися до центральної частини Уманського.

Також окупанти просунулися на захід від міста Донецька і забезпечили додаткові успіхи в цьому районі. Геолокаційні кадри, опубліковані 9 травня, показують, що російські війська просунулися в східну Красногорівку (на захід від міста Донецьк) вздовж вулиці Чайковського.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни хочуть прорвати українську оборону біля Часового Яру - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути