середа, 20 липня 2022 13:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов пояснив, чим "стріми з фронту" загрожують ЗСУ 

Данілов пояснив, чим "стріми з фронту" загрожують ЗСУ 
Секретар РНБО Олексій Данілов. Фото: РНБО

Інформація з фронту в Україні є "вкрай чутливою", її не можна подавати в режимі онлайн.

Причина – не наражати на небезпеку українських військових та не допомагати ворогу знаходити озброєння від партнерів. Про це заявивисекретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в інтерв'ю "Українському радіо".

"За кожною інформацією, якщо вона подається некоректно, невчасно і з похибкою, ми можемо мати втрати наших хлопців і дівчат. Я хочу, щоб усі зрозуміли, що це дуже серйозне питання. І вважати, що ми маємо в режимі онлайн передавати всю інформацію з фронту — це вийде за рамки певних процесів. І коли наші війська атакують, особливо з тієї зброї, яку останнім часом ми почали отримувати від наших партнерів, майте на увазі, що за цією зброєю рашисти відкрили полювання", – пояснив Данілов.

Він нагадав про звернення міністра оборони Росії Сергія Шойгу, який наказав у будь-який спосіб відстежувати та знищувати техніку, що з'явилася в Україні.

"Я категорично проти стрімів та інших речей, що стосується війни. В записі можна дещо дивитися, коли пройде час, коли ця техніка відійде на відповідну відстань від міста, де відпрацювала", – пояснив Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов анонсував новини від розвідки про "людей, які не вилазили з екрану"

Озброєння, яке надходить в Україну від міжнародних партнерів, після навчання українських військових одразу відправляють на фронт, а не тримають на складах, сказав Данілов.

"Ситуація непроста, але жодної хвилини зброя не затримується, а одразу відправляється на фронт. Ми готуємо зараз достатню кількість наших військових, які мають цю зброю опанувати й використовувати її. І з кожним днем використання стає все краще і краще. Ми маємо розуміння, що ворог так само не спить. Він на сьогодні поставив завдання – знаходити цю зброю і знищувати її", – повідомив секретар Радбезу.

Він підкреслив, що жодної одиниці зброї з вини українських військових або медійників ворог не знищував. Данілов запевнив: щоразу всі члени Ставки головнокомандувача та РНБО на 6:30 отримують звіт про стан справ на фронті та у військах. Однак 90% такої інформації закриті для суспільства.

Раніше радник голови Офіса президента Михайло Подоляк писав, що Україні для паритетної війни з РФ треба 1 тис. гаубиць калsбру 155-мм, 300 реактивних систем залпового вогню та 500 танків. Журналісти запитали в Олексія Данілова, чи погоджується він з такими розрахунками.

Той заявив, що такі речі мають право озвучувати лише три особи в Україні. Данілов не розуміє, "з якого переляку Подоляк є голосом армії".

Також секретар РНБО розкритикував заяви політиків про втрати України на війні.

Зараз ви читаєте новину «Данілов пояснив, чим "стріми з фронту" загрожують ЗСУ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути