понеділок, 05 листопада 2018 00:15

Вулиці патрулюють військові з автоматами - українка про життя в Руанді

Вулиці патрулюють військові з автоматами - українка про життя в Руанді
Мінімальна оренда будинку у місті Кігалі для іноземця - близько $500, зняти кімнату коштує $250. Фото: travel.bit.ua

У африканській країні Руанда діє заборона на використання пластикових пакетів. В супермаркетах видають паперові пакети або пропонують сумки з тканини за $1.

Про це розповідає українка Катерина Вінь, яка мешкає у столиці країни - місті Кігалі, пише travel.bit.ua.

"Руанда – це країна тисячі пагорбів, що нагадують українську "полонину", але з африканським акцентом. Такої чистоти ми ще ніде не зустрічали. Доглянуті алеї, відсутність будь-якого сміття на тротуарах, хороші головні дороги без вибоїн і з яскравою розміткою, - розповідає Катерина Вінь. - середньостатистичний руандієць розмовляє на 3 мовах: французька, англійська, кіньяруанда. Тому труднощів у спілкуванні взагалі ніяких не виникає і в повсякденному житті відчуваєш себе абсолютно комфортно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три звичаї, які здивували українку в Індонезії

За словами українки, найсмішнішим моментом в перший місяць виявилися імена місцевих жителів.

"Одне з найпопулярніших імен – Жан від Бога, ще є Жан Любові, Невинний, Елвіс, Свобода, Жанна Д'арк, Благословенний Богом, Бажана, Жан Спаситель. Ну, і найсмішнішим ім'ям, яке ми чули, стало Жан Долар".

Мінімальна оренда будинку для іноземця близько $500, зняти кімнату коштує $250.

"У вартість входить цілодобова охорона будинку. Помічниця, яка прибирає, пере, може робити покупки і навіть готувати. Знімаючи житло, відмовитися від цього всього неможливо-так не прийнято. Та й мало хто з нас захоче прати руками – пральна машина тут люксовий гаджет. Приємно після довгого робочого дня приходити в чисту квартиру і не думати про прибирання. Правда, за собою залишаю готування".

Після обіду на вулицях міста на відстані 500 метрів один від одного, а в центрі і 100 метрів, з'являються солдати з автоматами, каже українка.

"Вони нічого не роблять, просто стоять. Згодом навчилася сприймати їх, як міську декорацію. На вході в більшість будівель проходить перевірка: огляд сумок і прохід через металошукач. Машини теж перевіряються спеціальним приладом, який засовують під кузов. Іноді це дуже дратує, особливо, коли тобі потрібно вийти і через 2 хвилини повернутися назад".

Українка Марта Денис із Тернополя близько 8 років мешкає та працює у столиці Катару. Про переїзд та життя у країні вона розповіла Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Вулиці патрулюють військові з автоматами - українка про життя в Руанді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути