середа, 02 серпня 2017 17:15

Українську стрічку презентують в США

Українську стрічку презентують в США
Фільм "Гніздо горлиці" режисера Тараса Ткаченка візьме участь у американському кінофестивалі Фото: Facebook

Фільм "Гніздо горлиці" режисера Тараса Ткаченка візьме участь у американському кінофестивалі Vancouver International Film Festival. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомили Держкіно України.

Фестиваль проходитиме з 28 вересня по 13 жовтня. У рамках фестивалю відбудеться Північноамериканська прем'єра стрічки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращі українські фільми 2016-го року

"Гнізда горлиці" – один із переможців 4-го конкурсного відбору Держкіно. За сюжетом Дарина із маленького села на Буковині повертається додому із заробітків в Італії. Два роки вона працювала прибиральницею в родині. Мала роман з працедавцем. Вагітною повертається до чоловіка і дорослої доньки, яка має свої проблеми.

Картину знімали у копродукції з італійцями. Бюджет фільму - 15 мільйонів 400 тисяч гривень Стрічка вже отримала нагороди двох міжнародних кінофестивалів — в Одесі та в індійському Мумбаї.

Національне товариство кінематографістів України оголосило переможців своєї щорічної премії. На думку членів Бюро української кіножурналістики, найкращими 2016 року стали 6 картин.

Зараз ви читаєте новину «Українську стрічку презентують в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі