Ексклюзиви
неділя, 20 серпня 2006 16:43

На Тернопільщині у печері з"явилась ікона Ісуса Христа

У печерному храмі села Монастирок, що Тернопільщини, можна побачити ікону Ісуса Христа із заплющеними очима. Образ невідомо, як з"явився на камені. Це зображення, запевняють місцеві мешканці, має цілющі властивості.

Настоятель місцевої церкви отець Феодосій розповів, що вперше християнські ченці оселилися у цьому печерному храмі в 9-му столітті. Тут монахи відправляли святі літургії. Якось під час нічної молитви на скелястій стіні з"явилися контури обличчя. Згодом за рельєфними лініями монахи навели образ. Приблизно так з"явилася чи не єдина в світі ікона Ісуса Христа із заплющеними очима. За радянських часів святий образ неодноразово намагалися знищити. Та він з"являвся знову.

- У 90-х цей образ хотіли відновити. Привели сюди художника, він це все відновив. Проте, коли люди прийшли сюди наступного дня, це все пропало. Зараз образ сам помаленьку зникає і сам відновлюється, - сказав Отець Феодосій.

За переказами ікона зображує момент, коли Ісус заплющив очі, бо не міг бачити неподобств, які коїли люди, але простив їм їхні провини. Тож нині на цьому місці відпускаються найтяжчі гріхи.

Поблизу печерного храму на 3 кам"яних підставках стоїть величезний камінь. Припускають, що він охороняє вхід у храм, повідомляє "5 канал".

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині у печері з"явилась ікона Ісуса Христа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі