понеділок, 04 вересня 2017 21:33

На "Music Factory" створили 6 пісень
6

Фото надане організаторами проекту
Фото: Українські та німецькі музиканти на проекті «Music Factory» створили пісні, які водночас поєднують дві культури
Фото надане організаторами проекту
Фото надане організаторами проекту
Фото надане організаторами проекту
Фото надане організаторами проекту

Вчора, завершився проект "Music Factory", який проходив одночасно у двох країнах виступом на сцені #RespublicaFEST 2017. Музиканти з Німеччини та України об'єдналися, щоб попрацювати разом, по-єднати культурні традиції та створити нову музику, а також прослухати серію врршопів. Проект тривав 12 днів. З них 6 днів му-зиканти провели у Дрездені і стільки ж у Кам'янці - Подільському в Україні . В результаті написали 6 абсолютно нових пісень у різних жанрах та напрямках. Серед відомих лекторів свої воркшопи проводили Аніка Янковська, Дарця Тарковська, саундпродюсер Кноб, Олексій Гуменчук та інші профільні фахівці музичної індустрії двох країн, які розповідали про веб-розкрутку, способи заробляти гроші музикою, авторські права, сценічні постановки та роботу на студії.

" Такий проект дуже важливий для музикантів. Кожен спробував себе у новому жанрі, повчився працювати в колективі і здобув нові знання, що допоможуть музикантам розвивати свої проекти більш вдало у сфері indy - музики. Пісні, які створили музиканти дуже цікаві, - розповідає організатор проекту Ірина Янів. – До того ж, серед цих пісень є як англомовні, так і україномовні. А ще музиканти змогли у Дрездені подивитися на те, як живуть люди, познайомитися з новими традиціями, культурними особливостями та менталітетом. Там проходив свій аутентичний фестиваль BRN, де в останній день люди винесли столи на вулиці міста і снідали разом. Така традиція була й у нас, коли я ще була малою дівчинкою, то бабуся виносила стіл на вулицю і влаштовувала спільні сніданки. Я переконана, що кожен музикант привезе для себе щось своє, що він захоче втілити в своєму міс-ті"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Письменники отримали можливість виграти 25 тис. грн

І українці, і німці, вже після завершення проекту, зрозуміли – це перший досвід, що став основою для розширення творчих обріїв і бажанням робити музику по-новому. Музиканти весь час репетирували та підготували фінальний концерт, який прой-шов в Україні. Українських учасників проекту відбирали серед сотень музикантів. Їх прослуховували у два етапи. Організатори вибрали найбільш креативних.

"Я змогла спробувати себе в іншій музиці. Щось типу електронної музики, а також поспівала з іншим гуртом, каже Яніна Шпачинська, учасниця гурту (Zapaska). У проекті обміну виконувала свою пісню, а також співала у складі тріо. Такі фестивалі дуже корисні для українських музикантів". Наступного року можливо продовження подібного проекту для музикантів та менеджерів, завдяки якому у митців з двох країн є можливість створити дещо нове у музиці і навчитися основам розкрутки свого проекту, як в мережі, так і в організації турів в клубах України та Європи.

Зараз ви читаєте новину «На "Music Factory" створили 6 пісень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі