Ексклюзиви
середа, 22 квітня 2020 12:54

Коронавірусна епідемія зміцнила Netflix

Коронавірусна епідемія зміцнила Netflix
Американський стримінговий сервіс Netflix на тлі коронавірусу наростив прибуток і кількість нових передплатників, що вдвічі перевищило їхні власні прогнози на рік. Фото: Reuters

Американський стримінговий сервіс Netflix не втратив, а виграв від епідемії коронавірусу. Однак успіхи можуть перетворитися на несподівані проблеми.

Кількість передплатників Netflix збільшилася з початку року на 15,8 млн, для порівняння: у першому кварталі 2019 року було 9,6 млн. Це вдвічі більше за їхній власний прогноз. Більшість нових передплатників живуть в Європі, Африці і країнах Близького Сходу.

Попит на сервіс настільки високий, що в березні їм довелося знизити якість відео в Європі. Інакше не впоралася б їхня інтернет-інфраструктура.

Також вони найняли 2 тисячі нових працівників у відділ підтримки клієнтів. "Їхня бізнес-модель майже ідеально підходить до ситуації, коли люди в усьому світі сидять удома", - сказав аналітик Ерік Хаггстрем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський штат подав на Китай до суду: безпрецедентний випадок і можливі наслідки

Акції компанії на тлі епідемії тільки ростуть. Але зростання затьмарює зміцнення курсу долара щодо національних валют. Сильний долар веде до падіння виторгу за межами США, визнали в Netflix.

З інших загроз - нові правила гри в умовах нової конкуренції. Netflix також доведеться адаптуватися до них, хоча їхня модель поки що найкраща з-поміж усіх інших, більшість яких з'явилися виключно завдяки рішенню скопіювати Netflix. Найбільша проблема - що буде, коли в підписників скінчаться кошти?

Чистий прибуток сервісу порівняно з минулим роком також зріс удвічі - з 344 до 709 млн доларів. Дохід компанії в першому кварталі склав 5,77 млрд доларів, для порівняння: у першому кварталі торік було 4,52 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірусна епідемія зміцнила Netflix». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі