пʼятниця, 22 березня 2019 18:59

"Кінчається Родіна градами" - гурт "Пирятин" опублікував кліп із разючими кадрами Донбасу

"Кінчається Родіна градами" - гурт "Пирятин" опублікував кліп із разючими кадрами Донбасу
Столичний гурт "Пирятин" заснував у 2016 році Іван Семесюк. Фото: Фейсбук-сторінка колективу

Гурт "Пирятин" виклав в інтернет свій перший кліп. Відео зняли на пісню "Родіна".

Над кліпом працювала кінокомпанія Gankafilm. Знімали в Одесі та Києві - на подвір'ї літ-арт клубу Х.Л.А.М., на схилах Дніпра. У роботі використали відеоматеріали Аеророзвідки ЗСУ. У кадрі бачимо, зокрема, зруйновані війною будинки на Донбасі, знищений у боях Донецький аеропорт.

"Ранковий Дніпро і зелені витачівські схили, покоцані околиці маргінальної Одеси. Розбитий ДАП, ще тоді відзнятий нашою розвідкою з крила. Пишний ліс, небо, сонце, запорошений килим і рука, що вибиває з нього пилюку. Пилюку всюдисущої совдепії, яка в'їлася в наше з вами життя, - описують відео музиканти. - Родіна – це пісня про любов. Про живу любов до Батьківщини. Про часом непростий вибір між нею і "родіной", що й досі постає перед багатьма паспортизованими українцями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни купують усе оптом: свіже, старе, гниле, якісне, кепське, таке собі

Столичний гурт "Пирятин" заснував 2016-го Іван Семесюк - фронтмен і автор пісень, грає на флейті й гармоніці. Федір Бублик - на барабанах. Артем Малюга - бас-гітара, гітара, додаткові інструменти. Богдан Буткевич - гітара. 13 лютого торік колектив презентував дебютний альбом "Атентат".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блог про зв'язки українського шоу-бізу з РФ викликав скандал

В інтерв'ю журналу "Країна" Іван Семесюк розповів, чому гурт назвали "Пирятин": "У родини є маєток у селі Шкурати на Полтавщині. Це село вимерло, постійно живе в ньому один чоловік – колишній в'язень. Старі садиби поросли грабами, а вночі у двір можуть прийти кабани або навіть лосі. І ця вся дичина поблизу Пирятина, містечка, де є сучасний супермаркет, де тамтешні хіпстери їздять на моторолерах. Наша творчість теж контрастує подібним чином – дичина і сучасність".

Більше читайте в інтерв'ю "Путіна переможе Анжела Анатоліївна".

Зараз ви читаєте новину «"Кінчається Родіна градами" - гурт "Пирятин" опублікував кліп із разючими кадрами Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі