Ексклюзиви
пʼятниця, 17 січня 2014 16:15

Історія про Котигорошко стала інтерактивною
6

Фото: Фото надані Kiev Sea Pirates

Котигорошко став першим українським казковим героєм, що оживає у планшетах. Аудіо-візуальну книгу для iPad створили українські розробники і аніматори.

Історія про хлопчика, що народився з горошини, займає 33 сторінки і має близько 500 інтерактивних ефектів. "Можна торкнутись екрану пальцем, нахилити планшет або перевернути догори дриґом, можна навіть подути на нього і зображення оживають," - каже Микола Ніколаєв, керівник проекту.

"Мені найбільше подобається, коли натискаєш на хмарку в небі, а з неї вилітають блискавки і гримить грім. Дітям дуже полюбили гру з булавами - вони летять згори, їх треба розбивати доторком пальця. Дорослі звикли, що їм підказують, куди натискати на зображенні. В нашій книзі такого нема - діти самі знаходять, де захована анімація і дуже радіють." Ілюстрації до "Котигорошка" створив художник Іван Сулима. Робота над книгою тривала близько двох років.

Кожен слайд книги і кожен інтерактивний ефект має свій звуковий супровід. До того ж книгу можна читати самому або слухати. У магазинах додатків доступні версії українською, англійською і російською мовами. Інтерактивного "Котигорошка" можна придбати будь-де у світі. "Зараз маємо вже сотні продажів за кордоном," каже Микола, "не лише в США та Канаді, а й в Ізраїлі, Новій Зеландії. Купують україномовні та англомовні версії - можливо люди, які досі не чули про українську культуру, познайомляться з нею через Котигорошка. Ми навмисно обрали саме народну казку - таким чином ми даємо їй друге життя. Діти зараз дуже цікавляться планшетами і ґаджетами. Додаючи анімацію і музику до старовинних казок, можна привернути увагу дітей, яких друкованою книжкою уже не зацікавиш."

"Солом"яний бичок" та "Коза-дереза" стануть наступними інтерактивними українськими народними казками. У магазинах цифрових додатків "Котигорошка" можна придбати за 4.99$.


Зараз ви читаєте новину «Історія про Котигорошко стала інтерактивною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі