неділя, 07 квітня 2019 21:45

Фільм про українську заробітчанку переміг на фестивалі у Венеції

Польський фільм "Сашка" отримав гран-прі на міжнародному фестивалі короткометражного кіно Ca'Foscari Short Film Festival в італійській Венеції. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі повідомляє режисерка фільму Катажина Лесіш.


27-хвилинна драма вже встигла заявити про себе на багатьох польських кінофестивалях.


1990-ті. Українка Сашка працює в маленькому польському місті. Отримує листа про смерть її чоловіка. Багато років тому дівчина уклала з ним фіктивний шлюб, щоби отримати польську візу. Поліція починає ставити Сашці купу незручний запитань. Вдова вирушає на поховання псевдочоловіка. Там зустрічає Петра - своє колишнє кохання. Він у шлюбі, але досі любить Сашку, за сюжетом.

 


Головну роль у стрічці Сашки зіграла українка Дарія Полуніна. Закінчила театральний університет у Києві, планувала емігрувати до Франції. Але замість того вирушила працювати до Польші, як і головна героїня "Сашки". В Україні Дарія два роки працювала ведучою ранкової програми в одному з обласних центрів. Дарія вже зіграла у фільмах "Кров'янка" та "Фокстер і Макс". Актриса також отримала головну роль у біографічному фільмі про Лесю Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режисер "Неонового демона" зняв серіал про сучасних самураїв

Роль Альони, подруги головної героїні, теж зіграла українка Оксана Терефенко. Вона режисер Театру "Навпаки", який популяризує українську культуру в Польщі та є співорганізатором Українського молодіжного ярмарку ЯрмаRock FEST.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про українську заробітчанку переміг на фестивалі у Венеції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі