понеділок, 12 вересня 2011 11:24

Анна Кареніна у виконанні Кіри Найтлі заговорить з британським акцентом

Анна Кареніна у виконанні Кіри Найтлі заговорить з британським акцентом

Кінокомпанії Focus Features і Working Title у вересні приступають до зйомок нової екранізації роману Льва Толстого "Анна Кареніна". Головну роль виконає британська актриса Кіра Найтлі, пише The Guardian.

Режисером фільму буде Джо Райт, у якого Найтлі вже знімалася в кіноадаптації літературних творів - "Гордості і упередженні" (Pride & Prejudice, 2005) за романом Джейн Остін і "Спокуті" (Atonement, 2007) за романом Іена Мак'юена.

Сценарій написав знаменитий британський драматург Том Стоппард, володар "Оскара" за сценарій до "Закоханого Шекспіра" (Shakespeare in Love, 1998).

Роль чоловіка Анни - Олексія Кареніна - виконає зірка англійського театру і кіно Джуд Лоу, а її коханця Олексія Вронського зіграє молодий британський актор Аарон Джонсон.

Кіра Найтлі зізналася, що її героїня буде говорити з яскраво вираженим англійським акцентом.

"Завжди виникають великі труднощі, коли робиш щось, що спочатку замислювалося іншою мовою. Працюючи над роллю доводиться ламати голову над тим, який повинен бути акцент, чи повинен він бути взагалі, - зізналася актриса агентству Reuters. - Тому ми вирішили, що оскільки фільм - британський, то і акцент у головної героїні повинен бути британським".

У ці дні актриса знаходиться в Торонто, де проходить 36-й Міжнародний кінофестиваль, але подумки вона в Росії кінця позаминулого століття.

"Ось вже два-три місяці я читаю цей роман, дуже уважно вивчаю кожний його епізод, намагаюся виділити якісь місця, намагаюся уявити собі, як вони будуть виглядати в фільмі", - сказала 26-річна Кіра Найтлі.

Вона додала, що останнім часом студіює історію Росії другої половини XIX століття, і, за її власним зізнанням, "зачарована" тією епохою.

В очікуванні початку робіт над картиною, зйомки якої почнуться вже цього місяця і пройдуть у Великій Британії та Росії, Кіра Найтлі переглянула деякі попередні екранізації роману Толстого і залишилася особливо вражена голлівудської постановкою 1935 року. Анна Кареніна у виконанні Грети Гарбо вважається однією з головних ролей цієї культової американської актриси шведського походження. Кіра Найтлі сподівається, що її інтерпретація образу головної героїні також буде сприяти успіху нової кіноверсії знаменитого роману.

"Це дуже багатообіцяюче і хвилююче одночасно. Це великий виклик для мене", - сказала актриса про свою нову роль.

Роман Льва Толстого "Анна Кареніна" має більше двох десятків як російських, так і зарубіжних кіноверсій. Крім Грети Гарбо, ролі головної героїні у них виконували такі зірки світового кіно, як Вів'єн Лі (1948), Тетяна Самойлова (1967), Софі Марсо (1997), Тетяна Друбич (2009). Останнім часом відновлення інтересу до творчості Толстого сприяв несподіваний успіх байопіку письменника - фільму "Остання неділя" (The Last Station, 2010), який приніс оскарівські номінації Хелен Міррен і Крістоферу Пламмеру.

Зараз ви читаєте новину «Анна Кареніна у виконанні Кіри Найтлі заговорить з британським акцентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі