середа, 03 січня 2018 17:34

Активістів обурив гомофобний номер "95 Кварталу" про Буратіно: готують акцію протесту

Активістів обурив гомофобний номер "95 Кварталу" про Буратіно: готують акцію протесту
Активісти готують акцію проти "95 Кварталу" після трансляції гомофобного номера. Фото: strana.ua

Студію "95 Квартал" звинуватили у гомофобних жартах, які порушують права секс-меншин. Образливий номер показали в новорічному випуску "Вечірнього Кварталу", який вийшов у ефірі "1+1". Активісти планують провести акцію протесту під стінами телеканалу.

Про це заявила правозахисниця Софія Лапіна.

За сюжетом номера, актори театру проводять репетицію постановки про Буратіно. Виконавець ролі Буратіно зізнається у нетрадиційній орієнтації. Після цього на його адресу лунають численні образи: "Папа Карло не вийде. Він відмовився від сина", "Ви мені вибачте, але стругати такого сина я не буду", "Я з оцим не Полі чудес монети закопувати не сяду".

Коли звучить пісня про Буратіно, герої співають: "Скажите, как его зовут: "Пи-бу-рас!". А після прохання режисера показати назву казки, актори складають з літер слово "ИОБАНТУР" під сміх глядачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чому цього підсвинка держава повинна акредитувати?" - Винничук про новий фільм Зеленського

"95 Квартал" видалив відео з публічного доступу. У мережі Facebook написали пост із вибаченнями.

"Друзі, номер новорічного "Вечірнього кварталу", безумовно, не мав на меті когось образити, але ми визнаємо, що він міг таким виявитись. Приносимо свої щирі вибачення тим, кого він образив", - заявили у "95 Кварталі".

Попри це, активісти не збираються скасовувати пікет.

"Друзі, студія "Квартал 95" вибачається. Які ваші думки? Чи досить цього? Чи стане телебачення від цього менш гомофобним, сексистським, трансфобним, расистським?.. Заяву в КМДА про проведення акції ще не подали. Акція планується біля "1+1" завтра!" - написала у Facebook правозахисниця Софія Лапіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Атакують російську культуру": український композитор порівняв "чорні списки" зі сталінськими репресіями

У новорічну ніч найрейтинговішим шоу на телебаченні став "Вечірній квартал". Цю програму дивилися 4,5 млн українських телеглядачів (29,2%).

Зараз ви читаєте новину «Активістів обурив гомофобний номер "95 Кварталу" про Буратіно: готують акцію протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі